Kihirdette első keretét a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya

VARGA Zsolt
Belgrád, 2022. június 2. Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) magyaráz a játékosoknak a szünetben a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC Telekom Waterpolo és a horvát Jug Dubrovnik mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar csapat 14-13-ra győzött. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kihirdette első, 19 fős keretét Varga Zsolt a magyar férfi vízilabd-válogatott frissen kinevezett új szövetségi kapitánya. 

A magyar szövetség, az MVLSZ tájékoztatása szerint a csapat az augusztus 27. és szeptember 10. közötti spliti Európa-bajnokságra történő felkészülés jegyében már hétfőn megtartja az első edzését. A budapesti napok után egy horvátországi edzőtábor szerepel a programban, majd a spliti kontinensviadal előtt még a BENU Kupán tesztelheti csapatát a szakvezető.

A válogatott kerete:
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

A magyar csapat Splitben sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen ugrik vízbe a csoportmeccsek során.