Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott a hollandokkal a Sassariban zajló felkészülési torna vasárnapi zárófordulójában.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Bíró Attila tanítványai kissé fáradtan kezdtek, mert nem sokat tudtak pihenni a házigazda olaszok felett aratott szombat esti győzelmüket követően. Emiatt a hollandok háromgólos előnyre tettek szert a nagyszünetig. A harmadik és negyedik negyedben már a magyarok akarata érvényesült, a nemzeti együttesben a tornán bemutatkozó Peresztegi-Nagy Kinga három gólig jutott, a végén az egyenlítő találatot pedig Gurisatti Gréta dobta.

az olaszok elleni győzelemnek így van igazán értéke. Miként ezen a rendkívül erős tornán a második helyezés is elismerésre méltó" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

Nem bírt a hollandokkal a magyar női vízilabda-válogatott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Van, akinek még fejlődnie kell, bár sok idő kétségtelenül már nincs erre. Összeségében azt kell mondjam, nem néz ki rosszul a történet" - mondta.

A magyar válogatott - amely a hazai rendezésű világbajnokságon júliusban második lett - a mostani döntetlent megelőzően Izraelt, Görögországot és Olaszországot győzte le, míg Spanyolországtól vereséget szenvedett a szardíniai tornán.

A kontinensviadal augusztus 27-én rajtol a horvátországi Splitben.