Megkezdte a felkészülést az Euroliga-győztes Sopron Basket

A Sopron Basket a török Fenerbahce ellen játssza az Euroliga-döntőt
Vágólapra másolva!
Az idei Euroliga-győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapata is megkezdte a felkészülést a 2022-23-as szezonra.

A játékosok a nyári időszakban sem álltak le teljesen, a megérdemelt pihenőjük mellett elvégezték a szükséges munkát, ami ahhoz kell, hogy egy jó szintről kezdhessék meg a kőkemény alapozó időszakot. Ebből mindjárt az első edzésen ízelítőt kaptak. Az év eleji csapat megbeszélést követően, mely során Török Zoltán ügyvezetőnk is szólt a csapathoz, a foglalkozás első felében Filip Stepisnik erőnléti edző, a második részében Gáspár Dávid vezetőedző kezében volt a karmesteri pálca.

Nem volt még mindenki a fedélzeten, így a keret kibővült több fiatallal, illetve rehabilitációs külön munkát végzett Határ Bernadett és Kókai Patrícia. A hiányzók közül Alice Kunek és Brittney Sykes szeptember elején, míg Vandersloot Courtney, Ezi Magbegor és Dragana Stankovic október első felében csatlakozik a társakhoz.

A Sopron az első felkészülési mérkőzését szeptember 6-án vívja Győrben, majd szeptember 9-én, a Győr elleni Krasznai Emlékmérkőzésen Sopronban is bemutatkoznak. A magyar bajnokság a szeptember 24-25-i hétvégén rajtol, a menetrend még nem ismert.