Iszonyatos botrány, verekedés a férfi kosárlabda Eb-n - videó

EuroBasket 2022 Group A EuroBasket 2022 Group A Horizontal
TBILISI, GEORGIA - September 4: Head coach Ergin Ataman of Turkiye reacts during FIBA EuroBasket Group A match between Turkiye and Georgia, in Tbilisi, Georgia on September 4, 2022. David Mdzinarishvili / Anadolu Agency (Photo by DAVID MDZINARISHVILI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Soha nem látott botrány robbant ki a férfi kosárlabda Európa-bajnokság Tbilisziben zajló csoportjában vasárnap este a Grúzia-Törökország meccsen. Akkora a balhé, hogy a török csapat haza akar utazni és ott akarja hagyni az egész tornát.

A Grúzia-Törökország meccsen kétszeri hosszabbítás után a hazai csapat legyőzte a törököket. A balhé a meccs közben indult el. A negyedik negyed közepén a török Furkan Korkmaz a grúz Duda Sanadzével összeszólalkozott, majd egymásnak estek. A bírók mind a két játékost kiállították.

Ekkor a nézőtéren is elszabadult a pokol, a szurkolók minden kezük ügyébe eső tárgyat, palackokat, poharakat a pályára dobáltak. A kedélyek csak lassan csillapodtak le. Amikor azonban a kiállított Korkmaz az öltöző felé ment, a folyosón grúz rendőrök és néhány grúz cserejátékos megtámadta a török sportolót.

Omen Onan, a török szövetség alelnöke a következőket mondta az eseményekről.

Felhívtam a FIBA-t és elmondtam azt, hogy mi történt. Senki se nézzen bennünket hülyének. Vagy megkapjuk azt a felvételt, hogy mi történt az öltözőfolyosón, vagy azonnal hazautazunk innen."

Hakan Demir, a török csapat másodedzője a következőket tette ehhez: "Itt kosárladameccset kellett volna játszani, de ami történt, óriási botrány. Senki sem tisztelt bennünket. Az éppen nem játszó és a kispadon ülő grúz játékos, Shengelia ment be az öltözőfolyosóra verekedni."

A meccset amúgy hivatalosan is megóvta a török csapat, mert a kiállításnál úgy ment el 22 másodperc a játékidőből, hogy nem is volt játékban a labda. Ekkora botrányt rég látott ez a sportág, nem lennénk most a FIBA illetékeseinek helyében.

Forrás