Vágólapra másolva!
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány úgy fogalmazott, a magyar női kézilabda-válogatott ajtaja továbbra is minden játékos előtt nyitva áll.

A csapat öt hónap után találkozott újra, és vasárnap óta Siófokon készül. A nemzeti együttes csütörtökön 19 órától, valamint szombaton 17.30-tól felkészülési mérkőzést játszik Szlovénia vendégeként Celjében, illetve Ljubljanában.

nyilatkozta a szerdai médianyilvános edzésen Golovin.

Golovin Vlagyimir szerint a válogatott ajtaja mindenki előtt nyitva áll Fotó: Koncz Márton - Origo

A szakvezető hozzátette, az edzéseken próbálják felidézni, mit játszottak korábban, mik az elveik védekezésben, illetve megerősíteni azokat a dolgokat, amik idáig működtek, de lesz néhány dolog, amiben újítani próbálnak.

A kapitány elárulta, bő egy hónappal a novemberi Európa-bajnokság előtt már alakul a keret összetétele a fejében, de továbbra is nyitva van az ajtó mindenki előtt.

Felidézte, hogy a tavalyi világbajnokság óta nagyjából változatlan kerettel dolgoznak, ezt szinte csak az aktuális forma befolyásolja. Megjegyezte, az idáig látottak alapján vannak olyan játékosok, akik még nincsenek csúcsformában, de bízik benne, hogy a kontinenstornáig hátralévő három Bajnokok Ligája-forduló és a bajnoki meccsek lehetőséget adnak, hogy ez javuljon.

A német bajnok Bietigheim kapusa, Szikora Melinda úgy fogalmazott, nem sok idejük van együtt, ráadásul ő vasárnap még BL-meccset játszott, ezért egy kicsit később csatlakozott a kerethez, de jól fel tudta venni a fonalat. Hozzáfűzte, már elkezdődtek a labdás edzések, voltak felmérések, videózások és csapatprogramok is, tehát ebbe a három napba sikerült elég sok dolgot belesűríteniük.

"Megpróbáljuk összerakni a védekezésünket, illetve a támadást is gyakoroljuk. Remélem, a csütörtöki mérkőzés jól fog sikerülni.

nyilatkozta.

Szikora Melinda később csatlakozott a kerethez Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szikora elmondta, mindenki nagyon motiváltan érkezett Siófokra, és a tesztek is megmutatták, hogy jó állapotban van a keret. Apró pontatlanságok még előfordulnak, ezért a két szlovéniai mérkőzés annak jegyében zajlik majd, hogy összecsiszolódjanak, és a kontinenstornán jó formát tudjanak mutatni.

A debreceni Vámos Petra rávilágított, hogy különböző helyzetekből és lelkiállapotban érkeztek a válogatotthoz, de van előttük egy nagy közös cél, ami összefogja a csapatot. Hozzátette: a mérkőzés előtt már a kellő drukk is megjött, vagyis megfelelő állapotban várják a két edzőmeccset.

A kulcs a védekezés, és kell néhány nap, hogy összecsiszolódjanak a váltások, a pároskapcsolatok, de ugyanezt tudnám elmondani a támadásról is" - magyarázta az irányító.

A magyar csapat október 29-én Romániát, 31-én pedig Németországot fogadja Tatabányán. A kontinenstorna ljubljanai csoportjában november 4-én Svájc, 6-án Horvátország, 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele. A középdöntőbe az első három helyezett jut.