Társoldalunk:

A magyar férfi kosárválogatott vb-selejtezőt játszik Csehországgal november közepén

2022.09.28. 11:28

Szombathelyen fogadja a cseheket a magyar férfi kosárlabda-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat második szakaszának negyedik fordulójában.

A magyar szövetség elnökségi ülésén vált hivatalossá, hogy a november 14-én esedékes mérkőzésre az Arena Savariában kerül sor.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese három nappal előtte az ezúttal NBA- és Euroliga-sztárok nélkül felálló Bosznia-Hercegovinához látogat. Ezután következnek a csehek, akiket közvetlenül a szeptemberi Európa-bajnokság előtt, augusztus 27-én idegenben sikerült 82-79-re legyőzni, és 4/4-es győzelmi mérleggel a csoportban is megelőzni a 3/5-tel álló riválist.

Férfi kosárlabda válogatott újra Szombathelyen játszikFotó: Csudai Sándor - Origo

A válogatott a K csoport nyitókörében 88-78-ra kikapott Litvániától, ugyancsak Szombathelyen. A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozat 32 együttessel rajtolt. Júliusban minden négyesből az első három gárda jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába, melynek a hátralévő négy meccsére novemberben és februárban kerül sor. A második szakasz 24 együttese négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal hozták a korábban szerzett pontjaikat.

Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek a Fülöp-szigetek, Indonézia és Japán ad otthont.

A magyarok a hónap elején mind az öt Eb-csoportmeccsüket elvesztették Kölnben, s végül a 23. helyen zártak.