Vágólapra másolva!
Két sztár, a torontói Matt Murray és a columbusi Patrik Laine is idénybeli első bajnoki mérkőzésén kidőlt sérülés miatt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A Maple Leafs kapusa a szezonnyitón még védett, csapata 4-3-ra kikapott a Montreal Canadienstől, ám utána már nem. Az orvosi vizsgálatok szerint a combközelítő izma húzódott meg, és legalább négy hétig nem számíthatnak rá. Addig az orosz Ilja Szamszonov lesz az elsőszámú hálóőr Torontóban, a svéd Erik Källgren pedig a tartalékja - olvasható az NHL honlapján.

Legalább négy hétre kidőlt a Maple Leafs kapusa, Matt Murray Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Minas Panagiotakis

A Columbus Blue Jackets finn csatárának, Lainénak a Carolina Hurricanes elleni nyitó találkozón fordult ki a könyöke egy palánk melletti ütközésnél. Azóta már két meccset is kihagyott a gólerős légiós, és együttese rendre vesztesen hagyta el a jeget. Laine - aki az előző idényben 56 találkozón 26-szor volt eredményes, 408 NHL-összecsapásán pedig 177-szer - előreláthatóan 3-4 hétig nem játszhat. Így aztán minden bizonnyal ki kell hagynia a november 4-5-i tamperei alapszakasz-meccseket a címvédő Colorado Avalanche ellen, pedig éppen a szülővárosában szerepelhetne.