Napok óta özönlenek a részvétnyilvánítások az olaszoktól Csapó Gábor egykori klubjához

2022.11.30. 10:25

Halálhírének bejelentése óta áradnak a szeretetteljes részvétnyilvánítások az olaszoktól Csapó Gábor egykori olasz klubjához. A 72 éves korában elhunyt volt vízilabdázó 1985-ben és 1986-ban játszott a szicíliai Circolo Canottieri Ortigia csapatában. Közös sztorikkal, szép emlékekkel búcsúznak Csapó Gábortól, aki az első külföldi játékosa volt az egyesületnek. 

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóra - ahogyan az olaszok hívták, a "jó óriásra" - a szurkolók mellett egykori játékostársai is megemlékeznek az Ortigia posztjánál. 

"Viszlát Gábor, nyugodj békében. Sosem felejtem el az együtt töltött éveket, főleg azt a bajnokságot, amit az Ortigiának meg kellett volna nyernie. Felejthetetlen az is, ahogy 3-4 adagnyi kávét megittál egyetlen csészéből a meccsek előtt. Örökké az Ortigia és a vízilabda ikonja leszel" - olvasható a kommentek között.

Sokan emlékeznek hálával, mint ennek a hozzászólásnak a szerzője is:

"Szeretettel emlékszem rád, mindent tőled tanultam. Köszönöm! Nyugodj békében, Jó Óriás."

A jó óriás hihetetlen fizikumát szinte mindenki megemlíti:

"Emlékszem rá, amikor 1986-ban az Ortigia a Posillipóval játszott, ő hét gólt lőtt, ebből kettőt legalább 15 méterről. Kisfiúként ültem a lelátón, de soha nem felejtem el azt az elképesztő, lenyúgöző erőt, amit a jó óriás mutatott. A nézők mind állva tapsolták. Hatalmas játékos, micsoda bajnok! Örökké a szívünkben maradsz."

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!