A hatvan év körüli vezető megpróbált kikezdeni velem - ezért távozott a magyar sportoló Olaszországból

2022.12.01. 07:29

Egészen elképesztő történetet mesélt el az Euroliga-győztes magyar kosárlabdázó, Varga Sára a Kisalföld című lapnak. A magyar sportoló a nyáron igazolt a Sopron Basket csapatából Olaszországba, de onnan szinte elmenekült. Az okokat most tárta fel egy interjúban.

Varga Sára nagy reményekkel érkezett az olasz Valdarno együtteséhez. A nyári felkészülés során vállsérülést szenvedett, ezért heteket kellett kihagynia. Az edző sem bízott benne, keveset játszott, távozásának azonban volt egy másik oka is. 

"Annak, hogy távoztam jóval inkább személyes oka volt, mint szakmai. A csapat hatvan körüli, családos technikai vezetője megpróbált kikezdeni velem, pedig tudta, hogy otthon barátom van, kapcsolatban élek. Az eset után azt éreztem, mindenképpen távoznom kell onnan, lelkileg nagyon megviseltek a történtek. Az eseten már túl vagyok, sem rágondolni, sem pedig beszélni nem akarok erről soha többé."

Az olasz klub a történtek után állítólag lefokozta a technikai vezetőt. Varga Sára nem tért haza, a spanyol másodosztályú Corcoba együttesénél folytatja pályafutását. 

A teljes interjút itt tudja elolvasni.