Nagyon izgalmas végjátékot hozott a győri kézisek BL-rangadója

Orlane Kanor, kézilabda, Győri Audi ETO KC, női kézilabda Bajnokok Ligája
Győr, 2022. december 3. Orlane Kanor, a román csapat játékosa (j) a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 7. fordulóban játszott Győri Audi ETO KC - Rapid Bucuresti mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. október 22-én.
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 32-30-ra nyert a román Rapid Bucuresti ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szombaton.

A bajnoki címvédő győriek keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Rü Unhi is hiányzott, ráadásul Fodor Csenge, Line Haugsted és Linn Blohm sincs tökéletes egészségi állapotban. Ezért

a hazaiak benevezték a meccsre a 43 éves francia másodedzőt, Raphaëlle Tervelt is.

A vendégeknél ott volt a válogatott Korsós Dorina, valamint két új játékos, a novemberben Siófokról igazolt szerb Andjela Janjusevic és a 2019-es világbajnokság legértékesebb kézilabdázójának megválasztott, vb-aranyérmes holland Estavana Polman is.

Színvonalas, sok gólt hozó első félidőt produkáltak a csapatok, amelyek elsősorban nem védekezésében tündököltek, inkább a gyors támadásokkal és a nagy gólokkal tették látványossá a játékot. A bukarestiek a francia Orlane Kanor találataival tartották magukat,

először a 22. percben alakult ki egygólosnál nagyobb különbség valamelyik csapat javára (13-11).

Az első félidő hajrájában Stine Oftedal irányításával 4-1-es sorozatot produkált az ETO, így a szünetben 18-15-ös előnyben volt.

A román csapat legeredményesebb játékosát, Orlane Kanort nehezen tudta tartani a győri védelem Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A játék képe a második felvonás elején sem változott, de Ana Grost vérző orrsérülés miatt átmenetileg elveszítették a hazaiak, akik 5-1-es sorozatuk után már 24-19-re, négy perccel később pedig 27-20-ra is vezettek. Több lövést rontott a Rapid, mivel a győriek kiválóan védekeztek, de

időkérésük után - némileg váratlanul - megkezdték a felzárkózást. Öt perccel a vége előtt ismét csak egy találat volt a különbség, de Silje Solberg bravúros védéseinek köszönhetően egyenlíteni nem tudtak a románok.

A hazaiaknál Ana Gros nyolc, Stine Oftedal hat, Schatzl Nadine öt gólt szerzett, Silje Solberg 14 lövést védett. A túloldalon Orlane Kanor hét, Sorina Grozav hat, Korsós Dorina négy találattal, Ivana Kapitanovic tíz védéssel zárt.

A három győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel álló Ferencváros vasárnap a román CSM Bucuresti otthonában szerepel, a hat sikerrel és egy vereséggel rendelkező ETO pedig jövő vasárnap a Rapid Bucuresti otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!