Kettős győzelemmel csoportkörös a Vác a női kézilabda Európa-ligában

Kettős győzelemmel csoportkörös a Vác a női kézilabda Európa-ligában
Vágólapra másolva!
A Vác csoportkörbe jutott a női kézilabda Európa-ligában, mivel hazai pályán 38-29-re legyőzte a svájci Brühl csapatát a selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján. A Mosonmagyaróvár még csak az első mérkőzésén van túl a selejtezőben: Gyurka János együttese háromgólos előnyt szerzett a jövő vasárnapi, romániai visszavágó előtt.

A váci csapatból Bárdy Noémi, Diószegi Nikolett, Kürthi Laura és Csizmadia Fanni hiányzott.

Remekül kezdett a hazai együttes, jó védekezéssel és pontos támadásokkal 5-1-re vezetett, de ennél jobban egy ideig nem tudott ellépni, mert a 31-szeres svájci bajnok, legutóbb bronzérmes Brühl felvette a meccs tempóját, kevesebbet hibázott és felzárkózott. A folytatásban Kuczora Csenge és a Ballai-ikrek vezérletével újra növelte előnyét a magyar csapat, amely ekkor hatékonyan, látványosan, felszabadultan kézilabdázott, és a szünetre eldöntötte a továbbjutás kérdését (18-12).

Kettős győzelemmel csoportkörös a Vác a női kézilabda Európa-ligában Forrás: Dunakanyar Handball/Facebook

A vendégek legjobbja, a beálló Tabea Schmid a novemberi Európa-bajnokságon hét gólt lőtt a magyaroknak, szombaton nyolcszor talált be, ezúttal viszont csak a második felvonás elején volt először eredményes. Herbert Gábor vezetőedző dühösen időt kért, mert játékosai a megnyugtató előny tudatában nem összpontosítottak megfelelően, ezt kihasználva a Brühl 19-16-ra felzárkózott. A szigorú szavak megtették hatásukat, a hazaiak többször is kettesével szerezték góljaikat. Bár 26 órán belül a második mérkőzésüket játszották a csapatok, az iramra a hajrában sem lehetett panasz.

A 49. és az 56. perc között felváltva estek a gólok, Herbert a cserejátékosoknak is lehetőséget adott, ők tovább növelték a különbséget, így a Vác a vártnál is fölényesebben győzött.

A hazaiaknál Ballai Borbála hét, Ballai Anna hat, Kovács Anikó és Kuczora Csenge öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Laurentia Wolff hétszer talált be.

A párharc első mérkőzését szombaton 30-26-ra nyerte meg a Vác, ugyancsak házigazdaként, mivel a svájciak feladták pályaválasztói jogukat. A váciak sorozatban harmadszor jutottak csoportkörbe a második számú európai kupasorozatban.

Eredmény, selejtező, 2. forduló,visszavágó:
LC Brühl HB (svájci) - Praktiker-Vác 29-38 (12-18)
lövések/gólok: 42/29, illetve 50/38
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 8 perc
Továbbjutott: a Vác kettős győzelemmel, 68-55-ös összesítéssel.

selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Motherson Mosonmagyaróvári KC-SCM Gloria Buzau (román) 29-26 (16-12)