Óriásit hajrázott a Fradi, mínusz hétről mentett pontot a kézilabda El-ben

GYŐRI Kristóf; LÉKAI Máté
A ferencvárosi Győri Kristóf és Lékai Máté a Valur Reykjavík mérkőzés után
Vágólapra másolva!
A Ferencváros házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott az izlandi Valur Reykjavíkkal a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, kedden.

A hazaiak keretéből Ónodi-Jánoskúti Máté és Bohács Sándor hiányzott.

Győri Kristóf jól kezdett a Ferencváros kapujában, de ezt a csapattársai eleinte nem tudták kihasználni, a tizedik percet követően azonban egy 3-0-s sorozattal elléptek. A Valur ismét a skandináv csapatokhoz képest is gyorsabb játékát produkálta, amivel szemben némileg hatékonyabban védekeztek a magyarok, mint a reykjavíki mérkőzésen, de Björgvin Gustavsson is remekelt a kapuban, ezért az FTC nem tudott elhúzni.

Sokat romlott a házigazdák támadásainak hatékonysága, ezt kihasználva egy 6-1-es sorozattal fordított az izlandi együttes, és a szünetre magabiztos, négygólos előnyt alakított ki.

A második félidő elején tovább növelte a különbséget a Valur, majd felváltva estek a gólok, de ez a vendégeknek - komoly előnyük birtokában - kényelmes forgatókönyv volt. Egy 4-1-es szériával közelebb került ellenfeléhez az FTC, majd egy 4-0-s sorozat következett, és az 53. percben már csak egy gól volt a hazaiak hátránya.

A ferencvárosi Győri Kristóf és Lékai Máté a Valur Reykjavík mérkőzés után Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az izgalmas hajrában Debreczeni Dávid piros lap, Lékai Máté pedig sérülés miatt nem volt a pályán. A 23. perc (12-12) után egyenlített a Ferencváros, de győznie nem sikerült, mert az utolsó percben előbb Nagy Bence támadó szabálytalanságot követett el, majd Aron Pálsson gólt szerzett, végül Bujdosó Bendegúz időn túli büntetőből döntetlenre mentette a mérkőzést.

Bognár Alex hét, Debreczeni Dávid öt gólt szerzett, Győri Kristóf 12, Borbély Ádám három lövést védett. A túloldalon Stiven Valencia tíz, Benedikt Óskarsson nyolc góllal, Björgvin Gustavsson 13 védéssel zárt.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, B csoport:
Ferencvárosi TC-Valur Reykjavík (izlandi) 33-33 (14-18)
lövések/gólok: 57/33, illetve 56/33
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/1
kiállítások: 8, illetve 8 perc

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló FTC a német Flensburg-Handewitt vendége lesz, az egy sikerrel és négy vereséggel rendelkező Fejér B.Á.L.-Veszprém pedig a szlovák Tatran Presov otthonában folytatja szereplését egy hét múlva a második számú európai kupasorozatban.