Most indul az igazi őrület a férfi kézilabda vb-n - videók

Kristianstad, 2023. január 12. A magyar válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzés után a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. Magyarország-Koreai Köztársaság 35-27. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Szombaton este 20.30-kor Izland, majd hétfőn 20.30-kor Portugália ellen folytatja szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A pénteki szünnapon ott voltunk a magyarok szálláshelyén, ahol Rosta Miklóssal és Hanusz Egonnal is találkoztunk.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a 28. férfi kézilabda-világbajnokságról, Kristianstadból.

Két edzéssel és az ilyenkor szokásos médiatalálkozóval telt a pénteki nap Kristianstadban, ahol a magyar csapat egy nappal korábban nyolc góllal győzte le a koreai együttest.

Az első meccsen kisebb sérülést szenvedő Ancsin Gábor jól van, minden bizonnyal bevetheti őt a folytatásban Chema Rodriguez szövetségi kapitány.

Pénteken délben a magyar csapat szálláshelyén találkoztunk Hanusz Egonnal és Rosta Miklóssal, akik bizakodva várják az Izland elleni csatát. Most ezeket a beszélgetéseket hallgathatják meg.

Hanusz Egon nyilatkozata:

Rosta Miklós nyilatkozata:

A csütörtök esti portugál-izland meccset elnézve roppant nehéz dolga lesz a magyar csapatnak.

A két együttes kőkemény, hatalmas csatát és villámkézilabdát hozó meccsén óriási volt az iram és a feszültség is.

Ugyanakkor a magyaroknak egyáltalán nem kell félniük az északi együttestől, mert egy fegyelmezett és taktikus játékkal ők is verhetőek, meg a portugálok is.

Az Izland elleni második vb-mérkőzésről az Origo a helyszínről számol be szombaton este.