Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-20-ra kikapott a portugál csapattól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így csoportja harmadik helyén végzett és két pontot visz magával a középdöntőbe. A találkozó után Bodó Richárd, a csapat balátlövője, a beálló Bánhidi Bence, és Chema Rodríguez szövetségi kapitány értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

A találkozó rémálomszerűen indult a magyar válogatott számára, mivel Sipos Adriánt már 48 másodperc elteltével kiállították.

„Sipos Adrián fontos lánca a védekezésünknek, így a korai kiállítása nyilván megfogott minket, de Ligetvári Patrik jól szállt be a helyére.

Egy meccset sem szabad így kezdeni, mert nagyon belelkesedtek tőle. Kicsit haragszom magunkra, mert sajnos így is tudunk játszani" – mondta a találkozó után Bodó Richárd, aki öt góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt.

Bodó Richárd volt a magyar csapat legveszélyesebb játékosa Forrás: AFP/Johan Nilsson

„Egy valamit nem értek. Izland ellen teljesen máshogy játszottunk, mint ma. Csalódott vagyok, mert nem értem, hogy tudtunk ennyire máshogy játszani.

Óriási sanszot szalasztottunk el. Ez a portugál csapat verhető volt. Támadásban voltunk gyengék, felnéztem az eredményjelzőre, alig volt gólunk húsz perc alatt.

Ez kevés egy ilyen portugál csapat ellen. Megnézzük, mi volt a probléma, kiértékeljük a helyzetet" – értékelt a meccs után Bánhidi Bence, aki kétszer volt eredményes a találkozón.

„Minden megtörténhet egy meccsen. És ami csak megtörténhet, az itt meg is történt.

Nagyon rossz esténk volt, de fel kell készülnünk a következő meccsre" – értékelt Chema Rodríguez szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta, hogy nem arról van szó, hogy rossz vagy jó meccs volt-e, mert ha a csapata lerohanásból se tud betalálni, akkor nincs miről beszélni.

Chema Rodríguez bízik benne, hogy csapata javulni fog a folytatásra Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Mindhárom csapat ellen kell játszani, mindegy milyen sorrendben, lényegtelen, hogy először vagy harmadikként játszunk a svédekkel.

– tette hozzá a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott a göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkozik.