Kiderült, kivel játszik a magyar csapat kézilabda-vb negyeddöntőjében

2023.01.23. 22:02

Dánia nagyon simán legyőzte Egyiptomot a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, amivel megnyerték a csoportjukat, ezúttal eldőlt, hogy az utóbbi két kiírás győztesével játszik a magyar válogatott az elődöntőbe jutásért.

Őrületes tempóban kezdtek a dánok, és percek alatt elhúztak öt góllal (9-4), amit a 20. percre már hét gólra növeltek (12-5). Különösen az első 30 percben 5 gólig jutó Simon Pytlick és a 4 gólt szerző Mathias Gidsel volt elemében. Az első félidő utolsó perceire csökkent a dánok koncentrációja, sorra kapták a kiállításokat, és az eddig minden meccsüket megnyerő egyiptomiak a szünet előtt kicsit közelebb tudtak jönni.

Fordulás után a dánok nem vettek vissza, a második félidő közepére ismét hét gólra tornázták fel az előnyüket (22-15), és végül teljesen megérdemelten nyertek 30-25-re. A találkozó legeredményesebb játékosa a nyolc gólt szerző Pytlick lett, Gidsel 7, míg Mikkel Hansen 6 gólt lőtt.

Mikkel Hansenék (fehérben) félelmetesen jól játszottak az utolsó csoportmeccsen, a világklasszis átlövő 6 gólt szerzettForrás: AFP/Johan Nilsson/Tt

Ezzel eldőlt, hogy a negyeddöntőben az utóbbi két világbajnokságot megnyerő Dániával találkozik a magyar válogatott. A mérkőzést szerdán (január 25.) 18 órától játsszák a stockholmi Tele2 Arénában.

A másik esti rangadón Katowicében Németország és Norvégia játszott a III. csoport első helyéért. A végig rendkívül szoros mérkőzésen jobbára a norvégok vezettek, a németek egyetlen egyszer, az 52. percben voltak előnyben (25-24). Az utolsó percekben a meccs emberének választott Bergerud kapus védéseire építve a norvégok végül két góllal nyertek, így ők játszanak a spanyolokkal, míg a németek a franciákkal találkoznak.

Eredmény, középdöntő, 5. forduló:
IV. csoport, Malmö
Dánia - Egyiptom 30-25 (17-12)

III. csoport, Katowice:
Németország - Norvégia 26-28 (16-18)

A negyeddöntők párosítása (január 25.):
MAGYARORSZÁG - Dánia 
Svédország - Egyiptom
Franciaország - Németország
Norvégia - Spanyolország