Chema Rodriguez: Ha hibázunk, akkor egyből lemészárolnak

2023.01.27. 20:27

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért rendezett pénteki mérkőzésén Stockholmban. A meccs végén Bodó Richárd, Ligetvári Patrik, és a magyar csapat edzője, Chema Rodriguez értékelte a mérkőzést.

Azt gondolom, hogy az előző mérkőzésünkhöz képest jobban játszottunk, főleg az első félidőben. Sajnos a végére nagyobb lett a különbség - kezdte mondandóját Bodó Richárd, a Pick-Szeged átlövője. Az első félidőben jól ment a játék, támadásban mükődtek a kitalált dolgaink. A cseréink is hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez, és közel voltunk ahhoz, hogy fordítani tudjunk. Sajnos a bírók sokszor engedtek meg a beállósaink ellen, és sokszor emberelőnyben tudtak támadni - mondta el Bodó.

Jó érzés volt beállni, és úgy gondolom, hogy élni tudtam a lehetőséggel - árulta el a csereként beállt Ligetvári Patrik. Négyből négy jó lövéssel kezdtem, és ez felszabadulttá tett, próbáltam húzni a csapatot. A meccsnek volt egy olyan periódusa, amikor vissza tudtunk jönni hátrányból. Azt gondolom, hogy nem volt ekkora különbség gólokban a két csapat között. Fontos pilanatokban sajnos eladtunk pár labdát, és lekontráztak minket párszor. Végig partiban voltunk, és a jobbik arcát mutatta meg a csapat - mondta el a magyar játékos.

Ligetvári Patrik (k) és a norvég Magnus Gullerud (b) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen StockholmbanForrás: MTI/Kovács Tamás


Természetesen nem lehetünk elégedettek, mert nyerni akartunk. Ez borzasztóan nehéz meccs volt. Megmutattuk, hogy egy család vagyunk, büszke vagyok a fiúkra. Megtettünk mindent, a győzelemért. Amikor így játszunk, elégedett vagyok. Ha ilyen csapatok ellen elveszítesz labdákat, akkor lemészárolnak és egyből lerohannak. A legjobb csapatok ilyenek, ebben fejlődnünk kell - mondta el a magyar csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodriguez.

José María Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért játszott Magyarország - Norvégia mérkőzésen StockholmbanForrás: MTI/Kovács Tamás

Több játékost be kell vetni a meccseken, hogy az utolsó pillanatokban higgadtabbak legyünk. Dönteni kell minden meccs előtt. Vannak, akik fáradtak, ezt is figyelembe kell venni. Egy kiállítás is óriási szerepet játszik egy meccs alakulásában, egy ilyen miatt már megy is a tervünk a kukába. Ha van egy terved, és valami változik, akkor nehéz dolgod van a folytatásban. Többet kell rotálni és több játékost kell bevetni, hogy a fontos pillanatokban jobb döntések szülessenek a pályán - árulta el a magyar kapitány.

Az Egyiptom elleni is nagyon nehéz mérkőzés lesz. Azért jutottak idáig, mert remekül játszanak. Egy az egy elleni szituációkban nagyon erősek, szóval nehéz lesz, de meg kell próbálnunk megnyerni azt a meccset - zárta le mondandóját a magyar válogatott edzője.

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk - a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőt 40-23-ra elveszítették a címvédő Dániával szemben, az utolsó meccsüket pedig a hetedik helyért játsszák vasárnap 13 órától Egyiptommal.