Bánhidi Bence: Ebből lehet meríteni, mert a végsőkig küzdöttünk

2023.01.29. 18:01

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a stockholmi helyosztón. A találkozó után Bodó Richárd, Lékai Máték és Bánhidi Bence értékeltek az M4 Sport kamerája előtt. Mindhárman kiemelték a csapat küzdeni akarását, és azt, hogy a magyar csapatnak fejlődni kell a jövőben.

„Győzelemmel akartuk elhagyni a pályát. Rosszul kezdtünk, de nagyon jól fejeztük be a meccset, sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. A végén szerencsénk sem volt. Egyszer jók vagyunk, egyszer rosszak, de a küzdés megvolt, vissza tudtunk jönni, Brutális energiákat felemésztő meccs volt, mindenki mindent kiadott magából" – mondta a meccs után a hétgólos Bodó Richárd.

Bodó Richárd szerint nagyot küzdött a magyar csapatForrás: MTI/Kovács Tamás

 

„Meg akartuk mutatni az utolsó meccsen, hogy több van bennünk. Borzalmasan kezdtünk, kihagytuk a helyzeteket, de sikerült visszakapaszkodnunk. Székely Marci is fontos labdákat védett. Visszajöttünk, de nem lehetünk elégedettek, mert nem tudtunk nyerni. Fáradtak voltunk, hiszen ez a kilencedik meccs volt, de mindent beleadtunk. Reálisan kell értékelni. Nagyszerű, hogy elértük az olimpiai selejtezőt, de a játék minden elemében fejlődnünk kell a jövőben" – értékelt a szintén hétgólos Lékai Máté.

Bánhidi Bence (27-esben) büszke a csapat küzdeni tudásáraForrás: MTI/Kovács Tamás

„Szerintem a meccs elején sem kezdtünk rosszul, megvoltak a helyzeteink, csak nem váltottuk gólra azokat. Utána észbe kaptunk, Marci is elkezdett védeni. Ebből lehet meríteni, mert a végsőkig küzdöttünk és vissza tudunk jönni. Remélem, hogy ez az igazi arcunk. Örülni kell, hogy bejutottunk a nyolcba, de tanulnunk kell abból, ami itt történt. Van mit javítani a jövőben, de megmutattuk, hogy mire képes ez a csapat" – mondta Bánhidi Bence, aki négy gólt szerzett a találkozón.