Nem bírja tovább a nyomást, visszavonul egy időre a világ legjobb kézise

2023.02.08. 12:07

Nem bírja tovább a dán válogatottban és klubjában, az Aalborgban rá nehezedő nyomást, ezért egy időre szünetelteti karrerjét a világ legjobb kézilabdázója, a Mikkel Hansen.

A 35 éves balátlövő klubja, a Bajnokok Ligájában szereplő Aalborg a hivatalos honlapján tudatta, hogy az Európa-, háromszoros világ-, valamint olimpiai bajnok világsztár egy időre visszavonul az élsporttól, miután az utóbb időben olyan szintű stresszt, illetve állandó nyomást kellett elviselnie, amire nem képes a továbbiakban.

"Hektikus év van Mikkel mögött - idézi a dán klub honlapja a csapat igazgatóját, Jan Larsent. - Előbb tavasszal a vérrög a lábában, majd nyáron tíz sikeres év után hazatért Dániába, ami után óriás teher nehezedett rá, mind a válogatottban, mind itt, az Aalborg csapatában. A világbajnokságról hazatérve aztán végképp betelt a pohár, így hát közösen meghoztuk az egyetlen jó döntést, amelynek középpontjában Mikkel van, és az, hogy megkapja a szükséges időt, ami a teljes regenerációhoz kell. Nagyon várjuk a visszatérését, de a legfontosabb az, hogy most magával és a családjával törődjön - mondta a klubvezető.