Visszatér a magyar pólóválogatottba Varga Dénes

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, vízilabda, Magyarország - Horvátország, negyeddöntő, 2021.08.04.
Tokió, 2021. augusztus 4. Varga Dénes a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 4-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba az olimpiai bajnok Varga Dénes.

Varga Zsolt szövetségi kapitány csütörtökön jelölte ki a március 8. és 14. között Zágrábban sorra kerülő világkupa-selejtezőre készülő bő keretét, amelyben helyet kapott a 35 éves klasszis is, aki legutóbb tavaly, a hazai rendezésű világbajnokságon szerepelt a nemzeti csapatban.

Varga Dénes visszatér Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Jeleztem korábban is, hogy Dumi tavasztól visszatér, a hangsúly pedig azon van, hogy a csapat elkezdjen komolyan együtt dolgozni, és végre játsszunk újra éles mérkőzéseket. - idézte a szövetség közleménye Varga Zsoltot a kerethirdetés kapcsán. - Terveim szerint ez az a keret, amiből a vb-csapat is összeáll majd, és amelyből hosszabb távon építkezhetünk, de természetesen nem zárt, azaz indokolt esetben még be lehet kerülni."

A zágrábi tornával kapcsolatban a szakember megjegyezte, fiatalabb csapattal kíván nekivágni a viadalnak: "Egy ilyen sorozatterhelésen derül ki, kire lehet számítani az igazán éles téthelyzetekben. Egy világbajnokságon már nem lehet kísérletezni, embereket próbálgatni, egy ilyen torna, még ha a jelentősége azért kisebb is, terhelésben hasonló, azaz alkalmas arra, hogy felmérjünk mindenkit, akit szeretnénk." Hozzátette: ez ugyanakkor nem mehet az eredményesség rovására, a döntőbe jutás a cél a horvátországi tornán, ahonnan az első három jut tovább.

A magyar válogatott jövő csütörtöktől hétfőig a Duna Arénában készül, ezután indul útnak a szűkített keret Zágrábba, ahol sorrendben Franciaországgal, Olaszországgal, Japánnal, az Egyesült Államokkal és a házigazda Horvátországgal játszik.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC-Telekom Waterpolo), Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (A-HÍD Vasas-Plaket), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Molnár Erik (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC-Telekom Waterpolo), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Varga Dénes (FTC Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa), Zalánki Gergő (Pro Recco)