Magyar vereség az olaszoktól a vízilabda világkupa-selejtezőben

2023.03.10. 20:24

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott pénteken a világbajnoki ezüstérmes olasz csapattól a zágrábi világkupa-selejtező második fordulójában.

Két és fél perc játék után Manhercz Krisztián emberelőnyös góljával a magyarok kerültek előnybe, de az olaszok hamar fordítottak. Az első játékrészt Vismeg Zsombor találata zárta le, az újonc 1:40 perccel a vége előtt lőtt balról a jobb kapufa tövéhez (2-2).

A második negyed elején Vigvári Vendel használta ki, hogy az olaszok lemaradtak, majd ugyanő ötméteresből volt eredményes. Ezt követően a bírók több kontrafaultot fújtak, és mivel elmaradtak a további magyar gólok, az olaszok előbb szépítettek, majd emberelőnyből egyenlítettek (4-4).

Manhercz Krisztián egy gólt szerzett az olaszok elleni meccsenForrás: MTI/Illyés Tibor

A harmadik nyolc perc elején Lorenzo Bruni centerből lőtt szép gólt, ezzel már ismét az olaszoknál volt az előny, majd kidolgozott akció végén az egyedül maradt Burián Gergely egyenlített, az újabb olasz találatra pedig Vámos Márton válaszolt távoli bombával. Csakhamar ismét az ellenfél került előnybe, majd a magyarok jó darabig nem tudtak a kapuba találni, még emberelőnyből sem, az olaszok pedig 1:18-cal a vége előtt ötméteresből növelték a különbséget, azután pedig egy távoli ejtés is pontos volt (6-9).

Az utolsó szakaszban három és fél perc elteltével emberelőnyben, szép passzolgatás után Angyal Dániel húzta be közelről a labdát a kapuba, az ötödik perc végén pedig, ugyancsak fórban, Burián lőtt látványos gólt. Nem sokkal a vége előtt megvolt a lehetőség az egyenlítésre egy újabb olasz kiállítással, de Vigvári kezéről lesodorták a labdát, a maradék időben pedig már nem esett gól (8-9).

Eredmény, selejtező (Zágráb), 2. forduló:
Olaszország-Magyarország 9-8 (2-2, 2-2, 5-2, 0-2)
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Ve., Burián 2-2, Manhercz, Vismeg, Vámos, Angyal 1-1

A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (28-21), 2. Olaszország 6 (22-15), 3. Magyarország 3 (18-15), 4. Egyesült Államok 3 (27-27), 5. Japán 0 (18-26), 6. Franciaország 0 (13-22)