Súlyos vereséget szenvedett a férfi pólóválogatott

2023.03.13. 20:11

A magyar férfi vízilabda-válogatott hat góllal kikapott az amerikai csapattól a zágrábi világkupa-selejtező negyedik fordulójában.

Ugyan a magyar együttes szerezte a találkozó első gólját, az első félidőben ezt követően összesen kétszer voltak eredményesek Varga Zsolt tanítványai, akik sok labdát eladtak, ráadásul az amerikaiak kapusa remekül védett.

A második félidőt hatgólos hátrányból kezdték a magyarok, akik közül támadásban csak Zalánki volt kiemelhető, így a különbség a záró játékrész előtt még tovább nőtt. Az utolsó nyolc percben sikerült kozmetikázni az eredményen, de az amerikaiak győzelmét semmi nem fenyegette.

Zalánki Gergő volt a magyar csapat legjobbjaFotó: Csudai Sándor - Origo

A két csapat között támadási hatékonyságban hatalmas különbség volt: amíg a tengerentúliak 57 százalékos, addig a magyarok 27 százalékos pontossággal lőttek kapura, az emberelőnyök kihasználása pedig 50 és 25 százalékos volt.

Az amerikaiak kapusa, Adrian Weinberg nyolc lövést védett, míg Maxwell Irving hat kapura lövéséből öt gólt szerzett.

A zágrábi tornán Zalánkiék kedden az Európa-bajnok horvátokkal találkoznak. Mivel a sorozat döntőjének Los Angeles ad otthont, így az amerikaiak automatikusan továbbjutók, mellettük a csoport két legjobb csapata szerepelhet a végjátékban.

Eredmény, selejtező, A csoport (Zágráb), 4. forduló:
Egyesült Államok-Magyarország 15-9 (4-2, 5-1, 4-2, 2-4)
a magyar csapat gólszerzői: Zalánki 4, Angyal 2, Vámos, Pohl, Fekete 1-1