Hihetetlen dráma végén jutott BL-negyeddöntőbe a magyar válogatott kézis csapata

2023.03.26. 20:14

Elképesztő izgalmak és drámai hajrá után jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe a magyar válogatott Korsós Dorinát is foglalkoztató román Rapid Bucuresti csapata.

A román csapat az első mérkőzésen 29-24-re kikapott a szlovén Krim Ljubljana otthonában, a visszavágón azonban az első félidő hajrájára, 12-7-es állásnál ledolgozták a különbséget, majd a második játékrészben már többször is vezettek hat góllal.

A szlovén bajnokcsapat azonban küzdött, és visszajött a meccsbe, és a második félidő közepén többször is csak három gól volt a bukarestiek előnye. Utoljára 21-18-nál voltak ilyen közel a románokhoz, akik innen hosszú hajrát nyitottak, és egészen hét gólra feltornázták az előnyüket. Hiába védett remekül, bravúrokat bemutatva Jovana Risovic.

Az utolsó fél percben 29-24-es hazai vezetésnél a vendég szlovének játékosa, Natasa Ljepoja kapott kétperces kiállítást, a Rapid pedig kihasználva az emberelőnyt megszerezte a 30. gólját, az utolsó másodpercekben pedig megőrizte a továbbjutást jelentő előnyét. Egy újabb szlovén találat ugyanis idegenben lőtt több góllal a Krim továbbjutását jelentette volna.

A Rapid magyar válogatott játékosa, Korsós Dorina nem lőtt gólt. A mezőny legeredményesebb játékosa a román csapat holland sztárja, Estevana Polman volt 8 góllal, a Krimből Aleksandra Rosiak hétszer talált be. A negyeddöntőben a Rapid a címvédő norvég Vipers Kristiansanddal találkozik.

Eredmény, női kézilabda-BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Rapid Bucuresti (román)–Krim Ljubljana (szlovén) 30–24 (12–8)
Továbbjutott: a Rapid Bucuresti, 54–53-as összesítéssel