Vágólapra másolva!
A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 31-20-ra legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I szombati rangadóján.

A Ferencvároshoz hasonlóan Bajnokok Ligája-negyeddöntős hazaiak keretéből Kari Brattset, Jelena Despotovic, Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a Magyar Kupa-címvédő vendégektől Szöllősi-Zácsik Szandra, Béatrice Edwige és Kovács Anett hiányzott.

Az FTC decemberben 32-26-ra legyőzte a győrieket, de később a Debrecennel és a Mosonmagyaróvárral is döntetlent játszott, vagyis ugyanannyi pontot veszített, mint az ETO. A fővárosiak annak tudatában érkeztek Győrbe, hogy az egymás elleni eredmények miatt a rangadón egy döntetlen is nekik kedvezne a bajnoki cím szempontjából, feltéve, hogy az idény hátralévő részében minden meccsüket megnyerik.

Sandra Toft bravúros védéseire alapozva a házigazdák a 14. percben már három találattal vezettek. A sokasodó hibák miatt Elek Gábor időt kért, ám a folytatásban csapata kihasználatlanul hagyott egy emberelőnyös időszakot, a különbség megduplázódott, ezért a ferencvárosi vezetőedző a 22. percben kikérte második idejét is (12-6). Öt perc volt hátra az első félidőből, amikor az FTC már tíz rontott lövésnél tartott, a Győr viszont továbbra is parádésan védekezett.

A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzését a Ferencváros nyerte, ám a szünetben már szinte biztos volt, hogy ez a sorozat megszakad (17-8).

Amilyen jól játszott az ETO az első felvonásban, olyan rosszul kezdte a másodikat, de az ellenfél csak három góllal tudta csökkenteni a hátrányát, mert a házigazdák gyorsan rendezték soraikat és ismét lendületbe kerültek. A meccs háromnegyedénél megint kilenc találat volt a különbség, ez a 48. percben - a találkozó során először - tízre nőtt.

Fontos győzelmet aratott a Győr a Ferencváros felett Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Győr legutóbb hét évvel ezelőtt győzte le tíz gólnál nagyobb különbséggel az FTC-t,

2016 áprilisában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 40-23 lett a végeredmény.

Ana Gros tíz, Schatzl Nadine négy, Linn Blohm és Yvette Broch három-három találattal, Sandra Toft 49 százalékos védési hatékonysággal (39/19) járult hozzá a vártnál is simább sikerhez. A túloldalon Klujber Katrin hatszor talált be, Bíró Blanka négy, Janurik Kinga hat védéssel zárt.

A bajnoki cím szempontjából azért van jelentősége ennek a meccsnek, mert

a győriek a vesztett pontokat tekintve immár kettővel jobban állnak a fővárosiaknál, és az egymás elleni eredmények is nekik kedveznek.

Az ETO-ra még négy, az FTC-re hat bajnoki mérkőzés vár a szezon hátralévő részében.

Eredmény:
Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-20 (17-8)