Vágólapra másolva!
A bajnok Győri Audi ETO KC után a címvédő Ferencváros jutott döntőbe a női kézilabda Magyar Kupában, miután 39-23-ra legyőzte az MTK-t a szombati elődöntőben, a tatabányai négyes döntő első játéknapján.

Az FTC-ből Kovács Anett, Béatrice Edwige, Szöllősi-Zácsik Szandra, az MTK-tól Anna Kekézovity, Koronczai Petra, Marija Rnic, Simon Petra és Szücs Réka hiányzott.

Az MTK csupán hét percig tudta tartani magát, akkor még csak 7-5-ös hátrányban volt, utána viszont csaknem 17 percig nem talált be, ráadásul a védekezéséből szinte teljesen hiányoztak a megállító szabálytalanságok. A Ferencváros sorozatban 13 gólt dobott ebben az időszakban, és a vártnál sokkal hamarabb eldöntötte a meccset. A vasárnapi döntőre való tekintettel

Elek Gábor vezetőedző már tízgólos előnyben elkezdett cserélni és pihenőt adott kezdőjátékosainak.

A szünetben 14 találat volt a különbség, ami meglepően sok, főleg ahhoz képest, hogy a két csapat legutóbbi bajnoki meccsét január végén csak 37-36-ra tudta megnyerni az FTC. A szombati találkozó inkább a tavaly márciusi mérkőzésükre hasonlított, ami 39-20-as eredménnyel zárult.

Nem bízta a véletlenre a Ferencváros, simán jutott döntőbe Forrás: fradi.hu

A második félidőben a ferencvárosi Kisfaludy Anett piros lap, az MTK-s Román Dorina és Mészáros-Mihálffy Adrienn sérülés miatt vált ki csapatából. Az első elődöntőn megsérült debreceni Mariana Costánál többszörös arccsonttörést, állkapocscsont-törést és agyrázkódást diagnosztizáltak a klub honlapja szerint. A brazil jobbszélsőt Budapestre szállították, ahol megműtik.

A játék képe csupán annyiban változott, hogy a különbség nem nőtt olyan mértékben, mint az első felvonásban, hiszen a címvédő igyekezett tartalékolni, még az is előfordult, hogy Tomori Zsuzsanna perceken keresztül beállót játszott.

Janurik Kinga húsz védéssel, Papp Dorka, Hársfalvi Júlia és Klujber Katrin öt-öt góllal járult hozzá a sikerhez.

A túloldalon Dakos Noémi hétszer talált be, Suba Sára kilenc, Győri Barbara három lövést védett.

A vasárnapi lesz a kilencedik Győr-FTC kupadöntő, az eddigi mérleg hat győri és két ferencvárosi siker.

Eredmény, elődöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK Budapest 39-23 (23-9)
lövések/gólok: 54/39, illetve 47/23
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 0
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Győri Audi ETO-DVSC Schaeffler 27-26 (16-14)