Vágólapra másolva!
Az amerikai válogatott esélyeshez méltóan 4-1-re legyőzte az osztrák csapatot a jégkorong-világbajnokság magyar érdekeltségű tamperei csoportjában, a 4. forduló szerdai játéknapján.

A bennmaradásért folyó harcban Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulatának fontos, hogy Ausztria ne szerezzen pontot az egymás elleni hétfői mérkőzésig, és akkor a magyar-osztrák ütközet lesz a "perdöntő".

Az Egyesült Államok legyőzte Ausztriát Forrás: AFP/Heikki Saukkomaa

Az unalmas első harmad után felpörögtek az események, előbb Rocco Grimaldi talált be a kapu mellől, majd az osztrákok egy remekül kijátszott emberelőnyt váltottak gólra: Peter Schneider lövést imitált, ám az üresen hagyott Thomas Rafflhoz passzolt, akinek közelről az üres kapuba kellett betalálnia. Azonban 57 másodperc múlva Carter Mazur maradt egyedül, és nem hibázott.

A záró harmad elején Lane Hutson kígyózott át az osztrák védelmen, a kapus is rosszul szúrt ki botjával, a korong pedig a lábai között csorgott a kapuba. A túloldalon Dominic Zwerger büntetőt rontott, a végén még egy üres kapus gólt összehoztak a tengerentúliak, akik így változatlanul százszázalékosak.

Eredmények, 4. forduló: A csoport (Tampere):
Egyesült Államok-Ausztria 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

B csoport (Riga):
Lettország-Norvégia 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)