Brutális sérülés a hoki-vb rangadóján: a kezében vitte le a kiütött fogát a jégkorongozó

Sweden v Czech Republic: Preliminary Round Group B - 2021 IIHF World Junior Championship GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT ICE HOCKEY
EDMONTON, AB - DECEMBER 26: Theodor Niederbach #16, Elmer Soderblom #25 and Lucas Raymond #18 of Sweden celebrate a goal against the Czech Republic during the 2021 IIHF World Junior Championship at Rogers Place on December 26, 2020 in Edmonton, Canada. Codie McLachlan/Getty Images/AFP (Photo by Codie McLachlan / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A finn-lett közös rendezésű jégkorong-világbajnokság csoportkörének utolsó, tamperei fordulójában az Egyesült Államok hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte Svédországot, így megszerezte a csoportelsőséget.

Az amerikaiak 0-1-ről fordítottak 3-1-re, a svédeknek innen sikerült kiegyenlíteniük a harmadik harmad végén. A rendes játékidő utolsó percében

az amerikai Conor Garland fordulás közben a botjával benyúlt a svéd Lucas Raymond sisakja alá és kiütötte az ellenfele egyik fogát, a skandináv játékos pedig a fájdalmai közepette a kezében vitte le azt a jégről.

Ennek ellenére

Garland a videózás után sem kapott büntetést,

a hosszabbításban így nem került emberelőnybe a svéd válogatott, az amerikaiak pedig másfél perc után betaláltak és megnyerték a meccset.

A sikerrel az USA megnyerte a tamperei csoportot, mögöttük a svédek, a finnek és a németek jutottak be a negyeddöntőbe. A rigai csoportot a svájciak nyerték a kanadaiak, a csehek és a társházigazda lettek előtt, akik kedd este az addig hibátlan Svájc elleni, sorsdöntő meccsen tudtak hosszabbításos győzelmet aratni.

A keresztbejátszás szabályai miatt eldőlt, hogy

a döntőben nem ismétlődik meg a legutóbbi három vb-finálé párosítása, Kanada és Finnország ugyanis már a negyeddöntőben összekerült.

A csütörtöki vb-negyeddöntők párosításai:
Svájc–Németország
Kanada–Finnország
Egyesült Államok–Csehország
Svédország–Lettország