Vágólapra másolva!
Angyal Dániel után az Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes Manhercz Krisztián is a francia CN Marseille férfi vízilabdacsapatába igazol.

"Angyal és Manhercz személyében két magyar játékos is érkezik hozzánk.

- nyilatkozta kedden az M1 aktuális csatornán Milos Scepanovic, a francia csapat vezetőedzője.

Manhercz Krisztián Franciaországban folytatja a klubkarrierjét Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, ez egy nagy lehetőség számukra, és az egész csapat azt várja tőlük, hogy erősítést jelentsenek.

Mindenki elismeri őket, de ez nem jelent újdonságot. Az, hogy ők ketten hozzánk érkeznek, sok bátorságot, önbizalmat ad nekünk a következő szezonra" - magyarázta a tréner.

Mindkét magyar pólós az OSC együtteséből távozik az idény végén, az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes Angyal marseille-i szerződtetését május elején jelentették be.

Érdekesség, hogy a két csapat kedden egymás ellen játszott a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ahol az OSC - amelynél már korábban eldőlt, hogy nem lehet ott a nyolcas döntőben - rendkívül gólgazdag találkozón múlta felül a Marseille-t, így győzelemmel zárta a szezont.

A BL-ben érintett másik magyar csapat,

a Ferencváros ugyanakkor a spanyol Sabadell elleni vereséggel zárt.

A nyolcas döntőbe már korábban bejutott zöld-fehérek ezúttal a margitszigeti Hajós Uszodában rendezték soros mérkőzésüket, ugyanis jövő héten a belgrádi végjátékban is nyitott körülmények között kell helytállni. A találkozón utoljára dirigálta hazai környezetben tanítványait Varga Zsolt, aki 2013 óta volt az együttes vezetőedzője, nyártól azonban kizárólag a válogatott szövetségi kapitányaként ténykedik majd.

Az olimpiai bajnok Varga Dénest pihentető Ferencváros az első két negyedben egyáltalán nem találta a ritmust, már négygólos hátrányban is volt. A negyedik negyed elejére ugyan egyenlített, de a hajrá megint a vendég spanyoloké volt.

A csoportharmadik FTC a nyolcas döntő első mérkőzésén a másik csoport másodikjával találkozik, amely várhatóan a címvédő és Zalánki Gergőt foglalkoztató Pro Recco lesz.

Az olasz sztárcsapat szerdán a Vámos Mártonnal felálló Olympiakoszt fogadja, és ha nem kap ki otthon, akkor a zöld-fehérekkel játssza a negyeddöntőt.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló:
FTC-Telekom Waterpolo - Sabadell (spanyol) 10-12 (1-3, 2-3, 4-2, 3-4)
a magyar csapat gólszerzői: Jansik Sz., Fekete 2-2, Német, Pohl, Argiropulosz, Vigvári Ve., Nagy Á., Merkulov 1-1

Genesys OSC Újbuda-CN Marseille (francia) 18-13 (2-3, 7-1, 4-4, 5-5)
a magyar csapat gólszerzői: Vigvári Vi. 5, Burián 4, Angyal, Csacsovszky 2-2, Várnai, Hárai, Manhercz, Dala, Aranyi 1-1