Vágólapra másolva!
A kapus Nagy Martin és a jobbszélső Szilágyi Benjámin nyáron visszatér az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához.

Nagy Martin három évvel ezelőtt távozott Szegedről, előbb az izlandi Valur Reykjavík, majd a német VfL Gummersbach csapatában védett, idén pedig bemutatkozhatott a magyar válogatottban is. Új szerződése egy plusz egy évre szól.

"Három évet távol töltöttem Szegedtől, egy évet Izlandon védtem, utána két idényt Németországban. Nagyon megörültem annak, amikor megkeresett szeretett klubom, nem volt kérdés, hogy örömmel írjam alá az 1+1 éves szerződésem. Hasznos volt az elmúlt időszak, belekóstoltam egy egészen más világba, úgy érzem a fejlődésemnek ez jót tett. Hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy a PICK Arénában pályára léphessek, ismét a fantasztikus szurkolótáborunk előtt védhessek. Már számolom vissza a napokat, várom az első edzést, az első találkozást" – nyilatkozta Nagy Martin a klub honlapjának.

Nagy Martin is visszatért Szegedre Forrás: [email protected]/Michael Kleinjung

Szilágyi Benjámin a mostani szezont kölcsönben a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesében töltötte, és 25 bajnoki mérkőzésen 61 gólt szerzett. A jobbszélsővel tavaly kettő plusz két évre szóló megállapodást kötöttek, vagyis neki élő szerződése van Szegeden.

"Eddig 14 NB I-es meccsem van kék mezben, ez a szám a következő szezonban gyarapodik, egy év balatonboglári idény után visszatérek nevelőklubomhoz. Örömmel teszem, mert kisgyerekként az volt az álmom, hogy a Szeged felnőtt csapatában szerepelhessek. Komoly kihívás lesz a felnőtt kerethez tartozni, nap mint nap velük készülni, de szeretem a kihívást, így állok elébe. Nagyon jól éreztem magam a NEKA csapatánál, köszönettel tartozom, hogy befogadtak, úgy gondolom, rengeteget tanultam, fejlődtem, amit a következő szezonban az OTP Bank – PICK Szeged együttesénél tudok majd hasznosítani. Várom már az első meccset a PICK Arénában, most nem ellenfél leszek, hanem a legszebb színű, azaz kék mezben futhatok majd ki" – nyilatkozta Szilágyi Benjámin.