Óriási meglepetések a hokivébé negyeddöntőiben - videó

2023.05.26. 08:37

Kanada csütörtök este 4-1-re legyőzte a címvédő finn csapatot és bejutott az elődöntőbe, ahogy óriási meglepetésre a svédeket legyőző lett együttes is a jégkorongozók elitvilágbajnokságán.

A nap rangadóján, a tavalyi vb-döntő visszavágóján az első két harmadban óriási iramú, kiegyenlített játék folyt a jégen, ám amíg a kanadaiak mindkét szakaszban betaláltak, a hazaiak képtelenek voltak bevenni Samuel Montembeault kapuját. A záróharmadban a tengerentúliak magabiztosan játszottak és összességében megérdemelten győztek.

A másik esti találkozón szinte "felborult a pálya", a svéd együttes 41 kapura lövéssel próbálkozott, míg a lettek csupán 15-tel, ám a skandinávok egyetlen alkalomtól eltekintve nem szereztek gólt, így 3-1-es vereséggel búcsúztak.

Az amerikai csapat az élvonaltól búcsúzó magyarokat is felvonultató tamperei csoport megnyerésével került be a legjobb nyolc közé, melyben a rigai nyolcas negyedik helyén zárt csehekkel találkozott. A tengerentúli együttesnek volt törleszteni valója riválisával szemben, mivel a tavalyi vb bronzmeccsén kikapott tőle és lecsúszott a dobogóról. A mostani, tamperei összecsapáson viszont az amerikaiak nem adtak esélyt riválisuknak és kapott gól nélkül, 3-0-ra nyerve jutottak tovább.

A másik délutáni negyeddöntőben ugyancsak borult a papírforma, ugyanis a csoportgyőztes svájciak nem bírtak Németországgal. A meccset a németek a második harmad hajrájában döntötték el, amikor 1-1-es állásnál 36 másodpercen belül kétszer is kapuba találtak, a 3-1-es eredményt pedig megőrizték a harmadik húsz percben.

Az elődöntőben Kanada-Egyesült Államok és Lettország-Németország meccseket rendeznek.

Eredmények, negyeddöntő:
Lettország-Svédország 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Kanada-Finnország 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Egyesült Államok-Csehország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Németország-Svájc 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)