Története első bronzérmét nyerte Lettország a jégkorong-vb-n

A lett játékosok az eredményhirdetést követően, miután hosszabbításban 4-3-ra győztek az Egyesült Államok ellen a jégkorong-világbajnokság bronzérméért játszott mérkőzésen Tamperében
Vágólapra másolva!
Lettország szerezte meg a bronzérmet a jégkorong-világbajnokságon, mivel a vasárnapi helyosztón hosszabbításban 4-3-ra nyert az Egyesült Államok ellen Tamperében.

A lettek történetük során először végeztek dobogón a vb-n, eddigi legjobbjuk a hetedik helyezés volt.
A finn-lett közös rendezésű elit-vb bronzmérkőzésén a társházigazdák szereztek vezetést a nyolcadik percben Roberts Bukarts révén. Rocco Grimaldi alig két perccel később egyenlített, majd ugyanő alakította 2-2-re az állást kevéssel az első szünet előtt, miután a baltikumiak a 17. percben másodszor is előnyhöz jutottak Janis Jaksnak köszönhetően.

A második harmadban nem esett gól, míg a harmadikban az amerikaiak kerültek előnybe Matt Coronatinak köszönhetően, viszont az 55. percben Kristians Rubins 3-3-ra alakította az állást, következhetett a hirtelen halál.

A hosszabbításból 82 másodperc telt el, amikor ismét Rubins volt eredményes, ez pedig a bronzérmet jelentette a lettek számára.

A lett játékosok az eredményhirdetést követően, miután hosszabbításban 4-3-ra győztek az Egyesült Államok ellen a jégkorong-világbajnokság bronzérméért játszott mérkőzésen Tamperében Forrás: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt

A finálét a legjobb négy között Lettországot verő Kanada és a másik elődöntőben az Egyesült Államokat hosszabbításban legyőző Németország vívja.

Eredmény, bronzmérkőzés:
Lettország-Egyesült Államok 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után