Székely Norbert kihirdette a magyar női kosárválogatott Eb-keretét

RAKSÁNYI Krisztina
Maria Conde, a spanyol (k), valamint Raksányi Krisztina (b) és Horváth Bernadett Katalin (j), a magyar válogatott játékosai a kosárlabda női Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában játszott mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Székely Norbert szövetségi kapitány kihirdette 12 fős keretét a csütörtökön rajtoló női kosárlabda Európa-bajnokságra.

A szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint az utolsó keretszűkítés eredményeképpen az olasz Basket Team Cremánál légióskodó Mérész Beatrix és a szekszárdi Miklós Melinda nem tart a többiekkel Szlovéniába.

A WNBA-s Minnesota Lynxet erősítő Juhász Dorka csatlakozására már nincs esély az Eb kezdetéig.

Székely Norbert keretet hirdetett Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Eb-n Székely Norbert együttese csütörtökön vívja első meccsét Szlovákiával, majd a törökök és a címvédő szerbek következnek. A négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.

A magyar válogatott Eb-kerete:
Aho Nina (DVTK-Hun-Therm), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Goree Cyesha (SERCO UNI Győr), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Cartors Braine, Belgium), Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Török Ágnes (SERCO UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket)