Bukarestben is győzött, továbbra is hibátlan a Győri Audi ETO a női kézilabda BL-ben

2023.09.23. 18:20

A női kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójában a Győri Audi ETO KC idegenben győzte le 27-23-ra a román CSM Bucuresti együttesét, így hibátlanul vezeti az A-csoportot. 

A legutóbb bronzérmes Győr a Brest idegenbeli és a Debrecen hazai legyőzésével rajtolt, a bukarestiek pedig vendéglátóként nyertek az Odense ellen, majd kikaptak a Bietigheim otthonában.

A Győr szerezte a találkozó első két gólját, negyedóra után pedig 9-4-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a román rivális innen zárkózott fel egy találatra (10-11). A dán tréner időt kért, és bár egyenlített a házigazda (11-11), szünetre kétgólos győri fórral vonultak a felek.

A Győr győzni tudott BukaretbenForrás: EHF Champions League

A második játékrész elején 16-16-nál újra egyenlített a román együttes, ezt követően azonban újfent ellépett néhány találattal a magyar csapat, amely már nem engedte ismét visszazárkózni ellenfelét.

Az európai szövetség honlapja alapján a legeredményesebb Kari Brattset lett hét góllal, csapattársa, Rju Un Hi ötször volt eredményes, akárcsak a hazaiakat erősítő Cristina Neagu.

Női BL, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
CSM Bucuresti (román)-Győri Audi ETO KC 23-27 (12-14)
lövések/gólok: 42/23, illetve 47/27
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/3
kiállítások: 4, illetve 2 perc

Ajánlataink