Vágólapra másolva!

Richter két évre 8 millió dollárt kap. Glen Sather klubmenedzser ekként néhány nap leforgása - a szabadúszók leigazolásának hétfői déli nyitánya óta - 80 millió dollárt költött: 45 milliót Bobby Holik (Devils), 27-et Darius Kasparaitis (Penguins) megszerzésére. És még nincs vége: a chicagói Tony Amonte is a kiszemeltek között van. Ezzel egyidejűleg a Dallas Stars öt évre 45 millióért megvette Bilkl Guerint a Boston Bruinstól.

Richter részese - sőt: vezéralakja - volt a Rangers 1994-es Stanley Kupa-diadalának és a Team USA februári ezüstéremnek a téli olimpián. Nagy szükség volt rá, hiszen ha ő nincs, akkor a 19 éves, az elmúlt szezonban még újopnc Dan Blackburnnek, a liga legfiatalabb játékosának kellett volna viselni azt a terhet, amit az első számú kapusé jelent.

CuJo Hasek helyén/sport/csapat/amerika/20020704cujo.htmlChelios hosszabbított/sport/csapat/amerika/20020704chelios.htmlNHLhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=4483

Guerin az NHL egyik leggólveszélyesebb hokisa, az elmúlt szezonban 41, az azt megelőzőben 40 gólt ütött, legutóbb a gólkirály Jarome Iginla (Calgary) mögött második helyen végzett a góllövőlistán. Vele a Dallas, az 1999-es bajnok újra esélyesként indul a pontvadászatban.

Ch. Gáll András