Társoldalunk:

Kariya újabb egy évig a Kacsáké

Paul Kariya, napjaink egyik legkiválóbb jégkorongozója további egy évre elkötelezte magát az Anaheim Mighty Ducks csapatához. A szerződés részletei hivatalosan nem ismertek, ám a hírek szerint tízmillió dollárt kap a 27 éves csatár egy évre - ugyanannyit, mint a 2001/2002-es szezonban.

Kariya tagja volt a Salt Lake City-i téli olimpián aranyérmet szerzett kanadai válogatottnak, s Joe Sakiccsal és Mario Lemieux-vel félelmetes sort alkotott – talán az egész olimpia legjobb csatársorát. Kariyát az 1993-as drafton a 4-es sorszámmal választotta az NHL akkori újonca, a Mighty Ducks. Azóta hatszor szerepelt az All-Star gálán, a legutóbbi négy alkalommal sorozatban.

Eddigi nyolc idénye 524 alapszakasz-mérkőzésén 588 pontot (275 gól+313 gólpassz) szerzett, viszont playoff-tapasztalata még nincs: a Hatalmas Kacsák még egyszer sem tudtak bekerülni a rájátszásba. A 2001/2002-es szezon az egyik leggyengébb volt Kariya NHL-pályafutásában, mindössze 82 pont (37 gól+25 gólpassz) volt a termése.

Az új évadban mindenképpen javulás várható – a romlás lehetetlen, ugyanis a Mighty Ducks utolsó volt legutóbb -, mert Fredrik Olausson (Detroit), Adam Oates (Philadelphia) és Petr Sykora (New Jersey) személyében három minőségi hokis érkezett a Los Angeles-i gárdához.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK