Társoldalunk:

Michael Jordannel minden eladható

A jövő közgazdasági egyetemén valószínűleg önálló tantárgyként fogják majd tanítani Michael Jordant. A Washington Wizards 39 éves kosarasa ugyanis egy páratlan hatékonyságú marketinggépezet. Az ő nevével mindent el lehet adni. Nyilván erre a következtetésre jutott Abe Pollin, a fővárosi varázslók tulajdonosa is, amikor négy év óta először merész lépésre határozta el magát: megemelte a jegyárakat az MCI Centerben.

A Washington belvárosában, a Chinatown határán épült csarnokba 20 674-en férnek be. A legdrágábbak természetesen a pálya széli, úgynevezett courtside ülések, amelyeken rendszerint milliomosok, hírességek, filmsztárok foglalnak helyet. Százötven ilyen szék van, ezek ára eddig 324 dollár volt. Eddig, abban a pillanatban ugyanis, amikor biztossá vált, hogy Jordan még legalább egy évig kosarazik a Wizardsban, a klubvezetés azonnal bejelentette: ezek az ülések a jövőben 750 dollárba kerülnek egy meccsre.

Ez persze még mindig aprópénz ahhoz képest, hogy a Los Angeles-i Staples Centerben 1750 dollárt kóstál egy hasonló ülés. Igaz, a Lakers a legutóbbi három év bajnokcsapata, a Wizards viszont időtlen idők óta nem tudott bekerülni a playoffba, sőt Jordan érkezése előtt a liga legrosszabb csapata volt.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK