Vágólapra másolva!

A csapat legjobbja a sérült kapitány, Vincent Lecavalier távollétében egy másik québeci fiatalember, Martin St. Louis volt két góljával és egy gólpasszával. A nap hőse mégsem ő, hanem a mesterhármast szerző Markus Näslund, a Vancouver svéd csatára volt.

Lecavalier - aki első négy mérkőzésén három gólt és négy asszisztot jegyzett - bokaficam miatt végigülte a new york-i összecsapást. St. Louis azonban helyette is remekelt, immár öt gólnál és négy gólpassznál tart, holott húsz gólnál többet egyik idényében sem volt képes ütni. A 27 éves, mindössze 175 centis, de 83 kilós center a Québec tartománybeli Lavalból származik, szegről-végről tehát földije az Ile-Bizard-ban született Lecavalier-nek.

NHL: pucéran átugrott a plexin, elájult/sport/csapat/amerika/20021018nhlpuceron.htmlNHL fanatichttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42791Markus Näslundhttp://nhl.com/lineups/player/8458530.html

Näslund az öt Canucks-gólt hozó második második harmadban szerezte mindhárom gólját, hét perc 14 másodperc leforgása alatt. Ő egyébként ugyanúgy Ornskoldsvik városában született, mint fenomenális honfitársa, Peter Forsberg, az Avalanche centere, ráadásul ugyanabban az évben (1973), ugyanabban a hónapban (július), mindössze tíz nap eltéréssel (20-án 30-a helyett).

Curtis Joseph 24 lövést védett a Calgary ellen, s ezzel karrierje 37. kapott gól nélküli meccsét jegyezhette - egyszersmind az elsőt Red Wings-mezben. A Detroit hatodik meccsén negyedik győzelmét aratta, úgy tűnik, a bajnokcsapat felvette a tavalyi fordulatszámot.

Eredmények:

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2-5 (1-0, 0-5, 1-0)
gól.:
Ricci, Selänne, illetve Näslund 3, Klatt, Morrison

Florida Panthers - Atlanta Thrashers 3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
gól.:
Huselius 2, Jokinen, illetve Bucajev, Kovalcsuk

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 1-4 (1-1, 0-3, 0-0)
gól.:
Sundin, illetve Gill, G. Murray, Stumpel, Huml

Detroit Red Wings - Calgary Flames 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
gól.:
Maltby, Chelios, McCarty, Holmström

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)
gól.:
M. Messier, R. Murray, illetve St. Louis 2, Clymer, Prospal

Ch. Gáll András