Vágólapra másolva!
A hatszoros Stanley Kupa-győztes Mark Messier, a négyszeres bajnok Claude Lemieux, valamint több más prominens játékos került fel arra a listára, amelyről június 23-án választhat magának az észak-amerikai profi jégkorongligához frissen csatlakozó Columbus Blue Jackets és a Minnesota Wild.

Messier: még egy váltás nyugdíj előtt?
Fotó: JuGee

A legismertebb név a szabadon igazolhatók között a 39 éves Mark Messier, a Vancouver Canucks csatára, aki lassan nyugdíjba vonul. Az idei bajnok New Jersey Devils többek között a 35 éves Claude Lemieux-t ajánlotta fel. A Detroit Red Wings két 39 éves klasszist, Larry Murphyt és az orosz Igor Larionovot, míg a tavalyi bajnok Dallas Stars a liga legöregebb korongosát, a visszavonulását fontolgató 40 év és három hónapos Guy Carbonneau-t nem védte le.

(MTI)

Ajánló:

Az amerikai hokisbörze hírei az NHL.com-on

Korábban:

A New Jersey Devils nyerte a Stanley Kupát az észak-amerikai profi jégkorongligában, miután kétszeri hosszabbítás után a Dallas Stars otthonában szerezte meg a végső sikerhez szükséges negyedik győzelmet. A rájátszás legértékesebb játékosának (MVP - Conn Smythe-díj) a bajnok kőkemény hátvédjét, Scott Stevenst választották.