Vágólapra másolva!
Bemutatkozott otthonában, a Madison Square Gardenben a New York Rangers csapata, s a hazai pálya előnye mindjárt meg is nyilvánult: az NHL "legdrágább" együttese 1-3-ről fordított a Buffalo Sabres ellen, és 5-4-re győzött. A nagy dérrel-dúrral beharangozott, Philadelphiából szerződtetett szupersztár, Eric Lindros egy-egy góllal és gólpasszal jelezte jelenlétét.

A Rangers az alkalomhoz illően játszott: a kezdés előtt megható ünnepségen emlékeztek meg az október 11-i New York-i terrortámadás áldozatairól. Fájdalmas egybeesés: pont azon a napon kezdte meg az edzőtábort a Rangers.

Lindros remekül játszott, de még így sem győzött volna a hazai csapat, ha Brian Leetch, az 1994-es Stanley Kupagyőzelem hőse - az akkori playoff MVP-je - nem szerzi meg a győztes gólt a hosszabbításban.

Tampában két vereség után magára talált a Florida Panthers. Valerij Bure, a Calgaryból vásárolt csatár beütötte első gólját új csapata színeiben, bátyja, Pavel egyszer asszisztált. Vincent Lecavalier, a pénteken négy évre 10,2 millió dollárért leszerződtetett hazai csapatkapitány még mindig nem lépett jégre - meg is látszott a "Villámok" legkevésbé sem csillogó játékán. Roberto Luongo, a vendégek kapusa karrierje hetedik shutoutját produkálta.

A Minnesota a Los Angeles-i STAPLES Centerben győzött, méghozzá úgy, hogy Bordeleau értékesítette a Wild javára megítélt büntetőt, Ziggy Pálffy viszont a hazaiak részéről kihagyta, illetve Manny Fernandez kapus remekül hárított.

A játéknap meglepetése a remekül rajtoló Carolina sima győzelme Dallasban. A meccs hőse vitathatatlanul Arturs Irbe, a vendégek 34 éves lett kapusa, aki pályafutása 31., kapott gól nélküli meccsét védte végig. 32 lövést tett ártalmatlanná az egykori dallasi (!) kapuvédő, miközben századik győzelmét ünnepelte a Hurricanes színeiben.

Eredmények:
New York Rangers-Buffalo Sabres 5-4 (hosszabbításban)
gól: Lindros, Grosek, Johansson, Dvorak, Leetch, illetve Dumont, Barnes, Varada, Kozlov

Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 0-5
gól: V. Bure, Boyle, Wiemer 2, Novoszelcev

Dallas Stars-Carolina Hurricanes 0-3
gól:
Vasicek, O'Neill, Gelinas

Los Angeles Kings-Minnesota Wild 3-4
gól:
Sdchneider 2, Heinze, ill.: Brunette, Roest, Bordeleau, Mitchell

Ch. Gáll András

Korábban: