Társoldalunk:

Ultimátum az Alba Volán hokisainak

Az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapatának vezetői ultimátumot intéztek a csapat tagjaihoz, akik a hét végi Kontinentális Kupa utolsó mérkőzésén a hokit jégen ritkán látott pankrációba fullasztották.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz a jégkorong Kontinentális Kupa hét végi fordulójában: az Alba Volán-FeVita, elsőként a magyar csapatok közül, bejuthatott volna a sorozat harmadik körébe, a sorsdöntő, harmadik mérkőzésen azonban 5-1-re kikapott az ukrán Szokol Kijevtől.

A kiesésnél is fájóbb, hogy a találkozó utolsó öt percét folyamatos verekedéssel töltötték a fehérváriak. Idősebb Ocskay Gábor, a szakosztály menedzsere annyira felháborodott a történteken, hogy két napig az öltöző közelébe sem akart menni, s csupán a kedd délutáni edzés után közölte a klubvezetés ultimátumát a játékosokkal. "Higgadtan végig akartam gondolni az esetet, a meccs után csupán Jan Jasko edzővel beszéltem" - mondta Ocskay. "Nem találok mentséget, de még csak magyarázatot sem. Az első két meccsen kifejezetten jól ment a játék, s az ukránok ellen a vereség ellenére is elfogadható volt a teljesítmény. Az utolsó öt perccel azonban mindent elrontottak a fiúk, s mindenki azt kérdezgeti, mi történt. A hokiban benne a van a páros verekedés, de a provokáció, a bottal ütés súlyos fegyelmezetlenség. Önmagunkat tettük szánalmassá és nevetségessé."

A klubvezető szerint az tette különösen kínossá az esetet, hogy a jelentős tét miatt a város vezetői és a szponzorok is ott voltak, ráadásul a tévé jóvoltából rengetegen láthatták a fehérváriak ámokfutását. Ocskay úgy véli, téves a szlovák edző érvelése, miszerint a fáradtság és a csalódottság következménye volt a csapattól egyébként szokatlan brutalitás, mert szerinte az ellenfél stílusa egyáltalán nem indokolta, hogy ekkora indulat legyen a volánosokban.

A menedzser azt is fájlalja, hogy a játékosoknak eszükbe sem jutott, hogy egy ilyen közjátékkal mennyit árthatnak a klubnak. "Ilyen eset még egyszer nem fordulhat elő, ezt tudatosítottam a játékosokban. Nem osztottam ki pénzbüntetéseket, csak jeleztem: futballnyelven szólva, több játékosnak is már két sárga lapja van. Megmondtam a fiúknak, aki nem képes fegyelmezni magát, menjen át az utcai harcosokhoz. Az egy másik sportág, ahol még díjazzák is a verekedést. Nálunk ezért nem jár fizetség" - mondta Ocskay Gábor, s hozzátette: sok idő nincs a töprengésre, a szlovén Jesenice elleni mai, majd a vasárnapi, dubnicai Interliga-mérkőzés megmutatja, mennyit ér az öltözői ultimátum.

Erdei Tamás

Korábban:

Kiesett az Alba Volán