Vágólapra másolva!
Szabadlistára tette a Calgary Flames Mike Vernont, de az NHL-ben érdekelt jégkorongcsapat nem Szuper Leventét, hanem a nála rosszabb mutatókkal rendelkező Kay Whitmore-t hívta fel Roman Turek mögé.

A magyar kapusnak ugyanis más szerepet szánnak a vezetők: neki kell(ene) az AHL-ben szereplő Saint Johnt a rájátszásba vezetnie. Ezt bizonyítja, hogy a 21 éves játékos - kisebb gyomorrontása és megfázása ellenére - 48 óra leforgása alatt három idegenbeli mérkőzésen védett, és közben utazott 1200 km-t. A sorozaton egy pontot sikerült gyűjteni, Szuper átlagban 89,2 százalékos hatékonysággal hárította a lövéseket.

A szintén playoffért harcoló NHL-klubban a cseh Turek az első számú hálóőr, mögötte a 34 éves Whitmore a hátralévő 17 találkozón nem biztos, hogy szóhoz jut.

"Levente remek formában van, felesleges lenne, hogy a cserepadon üldögéljen, miközben a Saint Johnnak szüksége van rá, ott állandóan bizonyítási lehetőséget kap" - tájékoztatott a Calgary Flames farmcsapata.

A 39 éves Vernon, akivel a Flames 1989-ben Stanley-kupát nyert, bízik abban, hogy március 19-ig más csapat elviszi, mert utána már nem lehet cserélni az NHL-ben.

A Calgaryt és a Saint Johnt is öt-öt pont választja el az utolsó rájátszást jelentő helytől.