Vágólapra másolva!
A Vancouver Canucks utolsó hazai meccsének első harmadában kihirdették, hogy Markus Naslund lett a csapat legjobbja, azaz az MVP a 2001/2002-es évadban. A harmadik harmadban a svéd sztár meg is mutatta, miért érdemli meg a kitüntető címet: 8 és fél perc leforgása alatt ütött egy mesterhármast, s a Los Angeles Kings elleni 5-2-es győzelemmel a Canucks folytatta szédületes sorozatát: utolsó nyolc meccsén hét győzelem és egy döntetlen a mérlege, s ha szombaton Calgaryben győz, akkor bekerül a rájátszásba.

Egyelőre azonban annyira szoros nyugaton a helyzet, hogy a Canucks negyediktől kilencedik helyig akárhol végezhet, a Kings pedig a harmadiktól a kilencedikig fejezheti be az alapszakaszt. A csapat két gólzsákja, Naslund és Todd Bertuzzi egyébként remekelt. Előbbi hármat ütött, utóbbi pedig egy gólt és két gólpasszt jegyzett. A svéd második a pontlistán 88-cal (39 gól, 49 assziszt), Bertuzzi pedig a harmadik (83, 36, 47), vezet a 95 pontos Jarome Iginla, aki 51 góllal és 44 gólpasszal rendelkezik.

A három éve csontvelőrákkal megbetegedett Roger Neilson visszatért az Ottawa Senators kispadjára a szezon utolsó két meccsére. A legendás tréner felépült, s következő meccsén ezredik NHL-mérkőzését ünnepli majd. Játékosai már a 999.-et is emlékezetessé tették számára a Boston elleni 4-0-lal. Ez volt Neilson 460. győztes találkozója a ligában. Jani Hurme pazarul védett a fővárosi kapuban, karrierje ötödik shutoutját érte el, ebben az évadban a harmadikat - 22 lövést tett ártalmatlanná.

Cory Stillman két góljával főszerepet vállalt a St. Louis Blues 4-1-es győzelmével, amellyel a csapat megőrizte régi, jó szokását: immár 23 éve nem képes "elkerülni" a rájátszást. Egyetlen NHL-gárda sem rendelkezik ilyen hosszú, szakadatlan playoff-tagsággal.

Nyugaton a Detroit, a San Jose, a Colorado, a St. Louis és a Chicago már bejutott az "ígéret földjére", a Los Angelesnek 93, a Vancouvernek 92, a Phoenixnek 91, az Edmontonnak 90, a Dallasnak pedig 87 pontja van, ötük közül ketten kiesnek. Mindegyiküknek két meccse van hátra, a Canucks kivételével, amely már 81-szer játszott a lehetséges 82-ből.

Eredmények:
Ottawa Senators - Boston Bruins 4-0
gól: Bonk, Brunet, Chara, Hossa

St. Louis Blues - San Jose Sharks 4-1
gól: Ferraro, Stillman 2, Tkachuk, ill. Graves

Nashville Predators - New York Islanders 2-5
gól: Simpson, Erat, ill. Czerkawski, Isbister, Kvasha, Miller, Peca

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 5-2
gól: Bertuzzi, Chubarov, Naslund 3, ill. Deadmarsh, Eloranta

Ch. Gáll András

Korábban:

Fleury Európába vágyik

Fórum:

NHL, de főleg Capitals