Vágólapra másolva!
Már csupán egy napot kell várni és kezdetét veszi a XIII. női junior kézilabda-világbajnokság. A szombati hivatalos megnyitót megelőző sajtótájékoztatón Balogh József, Győr polgármestere hivatalosan is bejelentette: "Pápa, Győrújbarát és Győr városa készen áll a világbajnokság megrendezésére."

Sinka László, a szervezőbizottság elnöke úgy értékelte, Magyarország a 200 millió forintos rendezvényt a lehető legmagasabb színvonalon képes megrendezni. (A világbajnokság egyik hivatalos támogatója az [origo]-t is kiadó Axelero Rt.) A hírek szerint 41 országból érkezik delegáció, Óceániát kivéve a világ minden tájáról. A vb idején kétszáz szervező dolgozik, és a kézilabda mellett más kultúrális esemény is szolgálja a nézők szórakozását. Győrött a Magvassy Mihály Sportcsarnokban két fotó-, valamint egy bélyegkiállítás lesz, Pápán kézilabdatörténeti tárlat várja az érdeklődőket.

A hivatalos megnyitó szombat este 21 órakor lesz Győrött. A rendezvény vendége lesz a Pécsi Sasok elnevezésű aerobikformáció, valamint a vb hivatalos dalát szerző TNT zenekar is.

S hogy mit vár a szakvezetés? Kovács Péter szövetségi kapitány egyértelműen dobogós helyezést. "Már régóta úgy gondoljuk, ez az évjárat olyan tehetséges, hogy egy itthoni világbajnokságon elérheti azt, amire minden sportoló vágyik. Eddig az Eb-ken nem jött össze a bravúr, ezért most nincs kibúvó, végre meg kell mutatni, hogy valóban jó a csapat. Mindig is szókimondó ember hírében álltam, továbbra is a dobogót tartom a minimális célnak."

A magyar válogatott vasárnap 18 órakor Argentína ellen kezd, majd hétfőn Horvátország, szerdán Norvégia, pénteken pedig Angola következik.

Pincési László

SZTÁR Sport

Korábban az [origo]-ban:

Felkészült a Kovács-csapat