Vágólapra másolva!
Tornagyőzelmet aratott a Herz-FTC nőikézilabda-csapata, miután a Herz Kupa utolsó fordulójában 35-27-re legyőzte a Bajnokok Ligája-győztes szlovén Krim Neutro Roberts Ljubljana együttesét. A másik mérkőzésen: Hypo-Vilcea 34-29.

A vártnál sokkal simább győzelmet aratott a Herz-FTC együttese, miután a "döntőben" legyőzte az addig egy győzelemmel és egy döntetlennel rendelkező Ljubljanát. A találkozó már az elején meglepetéssel kezdődött, hiszen kiderült: a hazai csapat új másodedzőt szerződtetett a női junior válogatottal vb-ezüstérmet szerzett Szarka Éva személyében. Az egykori ferencvárosi válogatott játékost nagy tapsvihar köszöntötte.

A találkozó is álomszerűen kezdődött, a Fradi mozgékony kezdohatosa számolatlanul szerezte a labdákat és 8 perc alatt elhúzott 6-1-re. A lendülethez hozzájárult Sugár is, aki remekül védett, míg a 28. percig Farkas kilencszer zörgette meg az amúgy szintén remeklő román Hutupan kapuját - ez idő alatt az egész Ljubljana nyolc találatig jutott.

A félidei 16-11-es eredmény tovább nőtt, a 34. percre Farkas 11. gólja már hétgólos különbséget eredményezett. Ekkor kicsit átváltottak a csapatok sprintre és az ide-oda rohangászásban felváltva estek a gólok. Ám a Herz-FTC győzelme egy cseppet sem forgott veszélyben, a nyolcgólos különbséget Siti 10 másodperccel a találkozó vége előtt állította be (35-27).

A hazai csapat ezzel veretlenül, százszázalékosan nyerte meg a tornát.

A zárónap másik összecsapásán a fordulóról fordulóra jobb teljesítményt nyújtó osztrák Hypo Niederösterreich simán, 34-29-re verte a román Oltchim Vilceát. Az osztrákok fölényéhez hozzátartozik, hogy kettős emberhátrányból két gólt is dobtak: egyet "kínai figurából", a másikat pedig labdaszerzést követo ziccerből...

Herz-FTC - Krim Neutro Roberts Ljubljana 35-27 (16-11)
gól:
Farkas 14/5, Pádár M., Siti E., Kovács 4-4, Tóth E. 3, Kirsner 2, Lőwy, Tóth T., Mravikova, Kamper 1-1, illetve Oder 8/2, Freser 6, Horacek 4, Doler 3, Mitrovic 2, Gyerepaszko 2/1, Dolgun

Hypo Niederösterreich - Oltchim Vilcea 34-29 (16-13)

A Herz Kupa végeredménye:
1. Herz-FTC 6 pont
2. Ljubljana 3
3. Hypo 2
4. Vilcea 1