Vágólapra másolva!
Páratlan bajnokság kezdődik ma női kézilabdában, hiszen a visszalépések miatt csupán tizenegy csapat indul, az ezüstérmes Ferencváros ezért mindjárt szabadnappal kezd.

A bajnoki címvédő Dunaferrtől az osztrák Hypóhoz távozott Balogh Bea és visszavonult Simics Judit, erősítésként azonban felgyógyult Radulovics Bojana. A "kihívó" FTC legnagyobb vesztesége, hogy Kökény Beatrix befejezte pályafutását, sőt, amíg Benyáts lábadozik, balkezes lövője sincs a csapatnak.

Ennek ellenére általános vélemény, hogy a Dunaferr és a Fradi között dől el a bajnoki cím sorsa, míg harmadik lehet a Zsiga Gyula edző mellett több játékossal is erősített Cornexi vagy a klasszisai által elhagyott, de a világbajnoki junior vb-keret színe-javát felvonultató Győr.

Mivel ezúttal rájátszásos bajnokságot rendeznek, az első nagy kérdés az, hogyan oszlik majd kettő a mezőny a felső hatosra és az alsó ötösre. A fent említett négy együttes, a Dunaferr, az FTC, a Cornexi és a Győr mellett elit tagságra számíthat még a Debrecen, de hogy a Vasas, Vác, Bp. Spartacus, Békéscsaba négyesből ki jön be hatodiknak, az megtippelhetetlen. Az azonban sejthető, hogy a két újonc, a Hódmezővásárhely és az Esztergom számára a kiesés elkerülése lesz a cél, és ezt az alsó ötösben próbálják elérni.

Nem a szereplők, hanem a nemzetközi versenynaptár miatt számíthatunk zilált szezonra, hiszen decemberben Olaszország világbajnokságnak ad otthont, az európai kupákban pedig októberben még, jövő januárban már játszani kell.

Korábban: