Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel jutott tovább a német bajnok TV Lützellinden együttese a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójából. A giesseni csapat következő ellenfele a magyar ezüstérmes Herz-FTC lesz, az októberi párharc győztese bejut a BL csoportfordulójába.

A Lützellinden már idegenben is nyerni tudott a portugál Madeira Andebol vendégeként (32-27), ezt a sikert otthon még fölényesebben ismételte meg. A 32-23-as győzelem egy percig sem forgott veszélyben, Gerlach mester csapata már a 25. percben 15-5-re vezetett. A csapat legjobbja a kapus Lenka Cerna, illetve a nyolc gólt szerző szélső, Agnieszka Tobiasz és a hat találatig jutó Milica Danilovic volt.

Az Őri Adriennt is a soraiban tudó gárda következő ellenfele a Herz-FTC lesz, ám félelemre nincs ok. Tavaly kétszer is megmérkőzött egymással a két együttes és mindkétszer Németh András tanítványai nyertek: itthon 32-19-re, idegenben pedig 30-24-re.

Bajnokok Ligája, 1. forduló:

Kometal D. P. Skopje (macedón) - Spono Nottwil (svájci) 39-13
Továbbjutott:
A Skopje 81-33-mal
Slovan Duslo Sala (szlovák) - "Eastcon AG" Vilnius (litván) 26-23
Tj.:
a Vilnius 47-46-tal
Zeeman Vastgoed SEW (holland) - A.S. Silcotub Zalau (román) 31-30
Tj:
a Zalau 69-56-tal
BGPA Minszk (fehérorosz) - AKVA Volgograd 16-29
Tj.:
a Volgograd 64:39-cel
TV Giessen Lützellinden (német) - Madeira Andebol SAD (portugál) 32-23
Tj:
a Lützellinden 64-50-nel

Az E.S.B.F. Besancon (francia) - Dossobuono Verona (olasz), a Split Kaltenberg (horvát) - GAS Anagennisi Artas (görög) és az Anadolu Uni Eskisehir (török) - M. Degro Piran (szlovén) összecsapásokat később játsszák.

Pincési László

Korábban:

Még pihenhetnek a magyar csapatok