Vágólapra másolva!
A hazai csapatok sikerét hozta a nőikézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapja. A Ferencváros nagy csatában verte a Debrecen együttesét, míg a címvédő Dunaferr magabiztosan győzött a Győri ETO ellen.

Nőikézilabda NB I., 3. forduló:

Dunaferr SE-Győri Graboplast ETO KC 31-22 (18-13)
Dunaújváros, 450 néző
Dunaferr SE: Pálinger - Pálffy 5, Radulovics 7(1), Ferling 9, Bohus 1, Pigniczki 5, Nagy I. Juhász (kapus), Oblisz, Szrnka 1, Sávolt 2, Steiner, Gáspár 1, Gráner. Edző: Kiss Szilárd.
Győri Graboplast ETO: Sirina - Lovász 3, Horváth, Nitulescu 6, Görbicz 3, Kindl, Moszkovaja 5. Petróczi (kapus), Mehlmann 4(2), Köbli 1,Kári Horváth, Prok. Edző: Vura József.
hétméteresek: 2/1, illetve 5/2.
kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc.

A junior vb-ezüstérmes, és az ifjúsági Eb-bronzérmes dunaújvárosi, és győri játékosok ünnepélyes köszöntése után a labdáé volt a főszerep.

Kezdettől fogva a Dunaferr akarata érvényesült, és ennek következtében az első játékrész derekán a régi önmagát idéző Radulovics gólja már 11-5-ös hazai vezetést jelentett. A Győrből Dunaújvárosba került, érthetően bizonyítani vágyó Pigniczki húsz perc elteltével, 16:10-nél lőtt gólt egykori csapatának.

Az ETO orosz légiósa, Moszkovaja ugyan három egységre felhozta a vendégeket, nem sokkal a szünet előtt, ám két gyors Sávolt-góllal máris 18-13-ra ugrott meg a hazai csapat. Még az első harminc perchez tartozik Görbicz sérülése, amely után a győri irányító képtelen volt visszatérni.

Ez a körülmény aztán meg is látszott a folytatásban az ETO játékán, mert a második játékrészben egyre csak nőtt a hátrányuk. Ferling, Radulovics, Pállfy, de a többi dunaújvárosi játékos is ellenállhatatlan volt ma, és bár a vendégek légiósai próbálták tartani a lépést, ez most nem sikerült.

Az extázisban kézilabdázó Dunaferr ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte a rangadót, a rendkívül tehetséges, ám fiatal és rutintalan győriek ellen.

Bán Balázs

További eredmények:
nők:
Herz-FTC - DVSC-Valdor 34-30 (18-13)
Békéscsabai ENK-Vác NK 30-26 (13-13)
Hódmezővásárhelyi NKC-Vasas 31-28 (18-14)

férfiak, 1. forduló:
Csömör KSK-Komlói Bányász SK 29-25 (15-10)

Korábban: