Vágólapra másolva!
A sikertelen világbajnoki selejtezőket követően menesztett Leszek Krowicki helyett ismét Ekke Hoffmann lett a német nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A tréner korábban már kétszer ellátta ezt a feladatot, a nemzeti csapat utolsó nagy sikere, az 1997-es világbajnoki bronzérem is az ő nevéhez fűződik.

Október elsejétől régi-új kapitánya van a német nőikézilabda-válogatottnak. Ekke Hoffmann immáron harmadszor kap megbízást, hogy csapatot építsen. A Német Kézilabda Szövetség (DHB) egyhangú döntéssel kérte fel Hoffmannt, aki alig egy esztendő alatt már a harmadik tréner a nemzeti csapat kispadján. Dago Leukefeldet a tavalyi, romániai Európa-bajnokság után menesztette a szövetség (pontosabban visszaminősítette a juniorok mellé), majd hétfőn a Svédország elleni világbajnoki selejtezőt hazai környezetben elbukó Leszek Krowickinek is megköszönte a munkát.

Hoffmann 1983 és 1988, valamint 1995 és 1999 között már irányította a válogatottat, az utolsó komoly német siker, az 197-es vb-bronz is az ő nevéhez fűződik. Szerződése 2004 végéig szól. "Nagyon örülünk, hogy Ekke végre visszatér a világ kézilabdázásába, nem véletlen, hogy a DHB egyhangúlag támogatta kinevezését" - mondta elégedetten a szövetség alelnöke, Wolfgang Gremmel.

Pincési László