Vágólapra másolva!
A hivatalos tájékoztatás szerint vállalkozásának megnövekedett feladatai miatt lemondott posztjáról Medgyessy Sándor, a DVSC-Valdor nőikézilabda-csapatának vezetőedzője. A szakmai munka irányítója Váczi Sándor lett, aki eddig pályaedzőként tevékenykedett a Lokinál.

Komáromi Ákos a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Medgyessy távozása tulajdonképpen már hetek óta a levegőben lógott. A Debreceni Dózsa egykori kapusának több vállalkozása is működik a cívisvárosban, és most eljött az idő, amikortól már nem tudta összeegyeztetni az edző munkát a civil foglalkozásával. Medgyessy döntésében ugyanakkor közrejátszhatott az is, hogy a debreceni hölgyeknek mostanában nem ment valami jól, az utóbbi hetekben háromszor is vesztesen hagyták el a pályát, pedig ezeken a meccseken négy pontot tervezett a vezetőség.

Az új vezetőedző Váczi Sándor lett, aki egyelőre nyárig kapott megbízást a gárda felkészítésére. A célkitűzés nem változott: a DVSC-Valdornak be kell jutni a legjobb hat közé, és ott a lehető legelőkelőbb helyezés elérése a feladat. A 45 éves Váczi Sándor eddigi edzői pályafutása során jobbára férfi együtteseknél tevékenykedett, Debrecenben legutóbb két évvel ezelőtt dolgozott, akkor a Debreceni Nyomdász NB I B-s gárdáját a feljutásig vezette, igaz, az a csapat végül anyagi okok miatt megszűnt.

Medgyessy Sándor nem válik meg teljesen a piros-fehérektől, kapusedzőként segíti a munkát, így tulajdonképpen szerepcseréről beszélhetünk: az eddigi főnökből beosztott, a beosztottból pedig főnök lett.

Takács Tibor