Vágólapra másolva!
Közönségszórakoztató játékkal fölényes győzelmet aratott a DVSC-Valdor nőikézilabda-csapata az NB I 9. fordulójában. A debreceniek hazai pályán 37-25-re nyertek az újonc Hódmezővásárhely ellen.

DVSC-Valdor - Hódmezővásárhely 37-25 (18-7)
Debrecen, 800 néző
vezette: Kisfalvi, Péli
DVSC: Szász - Szabados 3, Szűcs G. 8/1, Kocsik 7/3, Nyilas 4, Rácz 1, Buglyó 4. Csere: Böcking (kapus), Galai, Szabó V. 1, Madai 7, Gaál, Ovtus 2. Edző: Váczi Sándor.
Hódmezővásárhely: Szabó K. - Szabó M. 1, Barna 1, Asztalos 3, Nikolics 1, Jancsarova 10/4, Baunok 6. Csere: Vörös (kapus), Kósa 2, Kocsis 1. Edző: Farkas József.
Hétméteresek: 7/4, illetve 5/4
Kiállítások: 6, illetve 4 perc
Az eredmény alakulása: 7. perc: 4-0; 15. perc: 9-2; 28. perc: 17-6; 42. perc: 24-12; 55. perc: 33-20

A héten edzőváltás volt a debrecenieknél, Medgyessy Sándort Váczi Sándor váltotta a kispadon. A tréner debütálása remekül sikerült, együttese kiváló játékkal, közönségszórakoztató produkcióval rukkolt elő. Váczi mester bátran pályára küldte a gárda fiataljait, akik közül az alig 17 éves Szűcs Gabriella kimagasló teljesítményt nyújtott, a fiatal átlövő nyolcszor zörgette meg a vendégek hálóját. A mérkőzés már az első húsz perc után eldőlt, a hazaiak ekkorra olyan előnyt szereztek, amelynek birtokában nyugodtak kézilabdázhattak. A szünetet követően a két csapat között nem volt ekkora különbség, de ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy a DVSC-Valdor játékosai már nem adtak bele mindent, főleg a szép megoldásokra törekedtek.

Váczi Sándor: - Győzelmünket a csapat szponzorainak és Medgyessy Sándornak barátomnak ajánlom.

Farkas József: - Tulajdonképpen az első félidőben eldőlt a két pont sorsa, ekkor ugyanis a debreceniek akarata érvényesült minden szempontból.

Takács Tibor