Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I szerdai mérkőzésein győztek az esélyesek - hazai pályán verte a Szeged a Ceglédet, a Dunaferr az Orosházát.

Férfikézilabda-NB I
Pick Szeged - Ceglédi KK 32-24 (14-13)
Szeged, 500 néző
vezette: Kékes Cs. Kékes P.
Szeged: Perger - dr. Oszlánczi 2, Laluska 2, Doros 4, BUDAY 7/3, BAJUSZ 5/1, Matic 4. Csere: Nagy (kapus), Bécsi 1, Eklemovic 3, Németh 2, Vadkerti 2. Edző: Dragan Djukic.
Cegléd: FEKETE - Kökény, Noris 3, Novanc 2, Dengi 1, LENGYEL 4, Magyar 1. Csere: Erdélyi (kapus), HIMER 8/5, Varga 1, Dávid, Makai 2, Jakab 2. Edző: Nagy Károly.
Kiállítások: 6 illetve 6 perc
Hétméteresek: 6/3 illetve 5/4
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-1, 14. p.: 3-6, 19. p.: 8-6, 25. p.: 10-10, 31. p.: 14-14, 47. p.: 26-16

Hangulattalan meccsen kevés néző előtt játszott a két csapat. A szegedieknek kötelező házi feladatot jelentett a Cegléd legyőzése, még akkor is, ha a vendégek jelenleg a negyedik helyén állnak. És akkor is, ha az elmúlt években sok borsot törtek a szegediek orra alá, persze csak Cegléden. Most a sérült válogatott kerettag Bendó Csaba át sem öltözött, s a többi "maródi" is fél terheléssel vállalta a meccset. Tudat alatt feladták a találkozót. Igaz, ez az első félidőben nem látszott. Elsősorban a Szegedről elszármazott kapus, Fekete Róbert révén nem engedték el a kissé figyelmetlen hazaiakat, akik gondolatban még vagy a veszprémi csarnokban voltak, ahol vasárnap elvesztették az idei veretlenségüket, vagy már a Galdar elleni EHF-kupa meccs járt a fejükben. Mindenesetre nem szolgálták ki a csekély számú közönséget. Ilyen kevesen utoljára akkor voltak, amikor egy felkészülési találkozót rendeztek hétköznap, délelőtt. A második félidőben azután Buday felpörgette a játékot, s pillanatok alatt tízgólosra nőtt az előny. A Cegléd pedig fejet hajtott a nagyobb tudás előtt.

Dragan Djukic: - Veszprém után pont ilyen meccsre számítottam. Idegesek, még kissé görcsösek voltunk. De a különbséget nem kell szégyellnünk.

Nagy Károly: - Bendót most pihentettem, Laurencz még sérült, Kökény és Makai sem teljes értékű, ennek ellenére az első félidőben tisztességgel helyt álltunk.

Barok István

A nap másik mérkőzésén:
Dunaferr - Orosháza 30-22 (16-12)

Korábban:

Cegléd - Százhalombatta 33-29